Pönttöuuni tuo lämpöä ja tunnelmaa kotiin kuin kotiin! 19 toinen toistaan hurmaavampaa tulisijaa
Sisustus
Pönttöuuni tuo lämpöä ja tunnelmaa kotiin kuin kotiin! 19 toinen toistaan hurmaavampaa tulisijaa
Pyöreälinjainen ja sympaattinen pönttöuuni sopii yhtä lailla kotiin ja mökille kuin vanhaan ja uuteenkin taloon. Mutta onko sinun unelmiesi pönttöuuni räväkän punainen, viileän valkoinen vai jotain ihan muuta?
Kodiksi muuttuneessa vanhassa kansakoulussa on kolme pönttöuunia, joissa jokaisessa on hieman erilainen luukku. Tämä kaunotar majailee eteisessä.
Mikä herkkupari! Musta pönttöuuni ja mustapohjainen kukkatapetti sointuvat yhteen täydellisesti.
Metallinhohtoinen uuni on upea pari lämminsävyiselle tiili- ja lautaseinälle sekä punertavalle laattalattialle.
Vai onko vaaleanpunainen vieläkin herkullisempi pari tiiliseinälle? Tässä kodissa unelmat saavat liitää!
Perinteisesti pönttöuuni on sijoitettu huoneen nurkkaan, mutta se sopii yhtä lailla myös jakamaan tilaa pitkälle seinälle. Pyöreälinjainen pönttöuuni vie vähän tilaa mutta lämmittää silti ihanasti.
Tulipunainen pönttöuuni näyttää aina kuumalta! Uuneja on myynnissä monissa väreissä, ja oman vanhan uunin voi myös maalata itse. Maaliksi sopii esimerkiksi Tikkurilan puolikiiltävä Unica-ulkokalustemaali.
Pienen mökin makuuhuone lämpiää pönttöuunin voimalla. Uuni, linnunmunansininen lautalattia ja sievät viherkasvit ovat mitä hurmaavin kombo.
Mutta katsopa näitä värejä! Tässä makuuhuoneessa ei voi herätä muuten kuin hymyillen.
Harmaa lautalattia, siro hiilihanko, pelkistetty halkoteline ja valkea pönttöuuni ovat klassinen yhdistelmä. Lämpö saa vaalean maalin kellastumaan luukun ympäriltä, mutta sehän on vain patinaa!
Tämä koti lämpiää talvisin pelkästään puulla, joten pönttöuunikin on kovassa käytössä. Kurkkaa Susannan ja Pasin värikkääseen kotiin ja ylläty!
Huokaus ja ihastus! Valkoinen pönttöuuni raikastaa veikeän värikkään sisustuksen.
Vanhan kansakoulun avarissa huoneissa riittää mitä lämmittää, joten pönttöuuneillakin saa olla kokoa. Tunnetko jo niiden hehkuvan lämmön?
Uusi pönttöuuni voi olla yhtä lailla tunnelmallinen kuin ajan patinoima. Vai mitä sanot tästä näkymästä?
Entisessä Rautatieläisten talossa Riihimäellä on aivan ihana tunnelma. Ja pönttöuuni kuuluu toki pakettiin.

Haaveiletko sittenkin koristeellisesta kakluunista? Kurkkaapa nämä tunnelmakuvat kodeista ja niiden upeista kaakeliuuneista.

Mikään ei voita liekkien loimusta syntyvää tunnelmaa. Puhtaanvalkoinen uuni lämpiää tässä rintamamiestalokodissa päivittäin.
Beigesävyinen pönttöuuni on alkuperäinen mutta palvelee rintamamiestalokodin asukkaita yhä moitteetta.
Vanhan talon avaraa ruokasalia lämmittää tietenkin pönttöuuni.
Helppo kuvitella, että tässä nojatuolissa viihtyy kirjojen parissa tovin jos toisenkin. Kodiksi remontoidun entisen kansakoulun kirjastohuoneen nurkkaa koristaa siro pönttöuuni.
Pönttöuuneja saa monen korkuisina. Pikku-uuni ei paina yhtä paljon kuin iso, joten sopii hyvin yläkertaan. Ja uunin päällä on tietysti hyvä paikka kauniille tavaroille.
5 kommenttia