Unelmien Talo&Koti

Sopisiko teille pönttöuuni? 7 kaunista vaihtoehtoa


Pönttöuunia saa nykyään monen värisenä ja korkuisena. Tulisijojen klassikko ansaitsee paikkansa uusissakin kodeissa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
1. Vaaleanpunainen uuni ja rouhea tiiliseinä ovat herkullinen yhdistelmä! Unelmien toteutumisesta kertova kyltti täydentää hauskasti satumaisen kokonaisuuden. 2. Onko tämä pönttöuuni vai kaakeliuuni? Kaunis se ainakin on. Huomaa lattiassa uunia kiertävä metallisuoja ja uunin kyljessä roikkuva isolla tupsulla koristettu pellinnyöri. 3. Vanhat uuninluukut ovat koristeellisuudessaan todella kauniita. Voit kunnostaa ne teräsharjalla ja maalaamalla esimerkiksi Teknoksen Teknoheat 500-maalilla.
4. Perinteisesti pönttöuunit on sijoitettu huoneen nurkkaan, mutta sen voi sijoittaa myös pitkälle seinälle. Lämmönvarauskykyynsä nähden se vie vähän tilaa, eivätkä kulmat kolhi ohikulkijaa.
5. Harmaa lautalattia, siro hiilihanko, itse tehty halkoteline ja valkea pönttöuuni ovat klassinen yhdistelmä. Lämpö saa vaalean maalin kellastumaan luukun ympäriltä, mutta sehän on vain patinaa!
6. Nykyään pönttöuuneja saa monen korkuisina. Pikku-uuni ei paina yhtä paljon kuin iso, joten sopii hyvin yläkertaan. Ja tietysti uunin päällä on hyvä paikka koriste-esineille.
7. Tulipunainen pönttöuuni näyttää aina kuumalta. Uuneja voi tilata erivärisinä tai vanhan uunin voi maalata itse. Maaliksi sopii esimerkiksi Tikkurilan puolikiiltävä Unica-ulkokalustemaali.

Lue lisää:

10 tyyliä takkatilan sisustukseen

Tunnelmallinen puuhella keittiössä: 9 toteutusta

Hirsiseinä luo kotiin lämmintä tunnelmaa

Julkaistu: 21.12.2016