Unelmien Talo&Koti

Ensin Susanna saa idiksen ja sitten Pasi viestin – kohta pariskunnan värikäs huvikumpu näyttää taas ihan uudelta!

Ensin Susanna saa idiksen ja sitten Pasi viestin – kohta pariskunnan värikäs huvikumpu näyttää taas ihan uudelta!
Lopella asuva Susanna Rautio uudistaa kotiaan siihen tahtiin, että puolisoakin joskus hirvittää. Kahdeksan vuoden aikana keittiökin on mennyt uusiksi ainakin kuudesti.
Julkaistu: 6.9.2019
Puuhellaa käytetään sekä ruoanlaittoon että lämmitykseen. Keinutuoleja oli jossain vaiheessa useita, nyt jäljellä on enää kaksi. Valkoisen kaapin väriläiskät paljastavat, että kaappi on vaihtanut väriä tiuhaan. Ystävä toi Susannan pyynnöstä hempeänväriset lasit Tallinnasta.
Susanna tykkää leipoa marjapiirakoita. Puuhailun lomassa hän laatii sisustussuunnitelmia. "Saatan lähettää Pasille töihin viestin, että sain idiksen. Hän huokaa, että taasko, vaikka kyllä hän lopulta on messissä. Joskus siirtelen painaviakin kaappeja huoneesta toiseen mattojen avulla. Pasi ei aina huomaa muutoksia, koska huonekalujen paikka vaihtuu niin usein."
Keittiöstä on tullut värikäs vuosien myötä. Osa alakaapeista oli talossa jo kun Susanna ja aviomies Pasi ostivat sen, mutta ne on maalattu tai päällystetty kukkakankailla.
Susanna tuunasi Ikean porrasjakkaran päällystämällä askelmat värikkäillä paperilautasliinoilla ja viimeistelemällä pinnan lakalla. Jakkara on kodin harvoja uutena ostettuja esineitä. "Yhteinen harrastuksemme on käydä vanhan tavaran tapahtumissa. Jemmaamme ylimääräiset löydöt navetan ylisille ja kaivamme ne sieltä esiin tarpeen tullen."
Keittiössä on Pasin lapsuudenkodista Ylitorniosta tuotu puusohva. Suunnitelmissa on jälleen uusi keittiöremontti. Piharakennuksessa odottavat 1950-luvun kokopuiset kaapit, jotka on tarkoitus laittaa paikoilleen lähiaikoina.
Hyllyllä on Susannalle tärkeitä lapsuuden esineitä.
1950-luvun keittiökaapit odottavat jo asennusta piharakennuksessa.
Susanna ja Pasi ostivat vanhan maalaistalon, koska tontilla oli tilaa eläin- ja autoharrastukselle. Lopulta myös talo valloitti heidän sydämensä. Keittiön takana on ruokasali. Hemmo-koira seuraa tarkkaavaisena isäntäväen touhuja.
Susanna antoi veljelleen lautashyllyn ja sai vaihtokaupassa vaaleanpunaisen emännänkaapin olohuoneeseen. Väri on alkuperäinen. Punainen komuutti on pelastettu polttoroviolta.
Pönttöuuni toimii tärkeänä lämmönlähteenä talvella, koska kotia lämmitetään pelkästään puulla. Taustalla näkyy olohuonetta. Kauniit vanhat peilinkehykset ovenpielessä löytyivät kirpputorilta.
Jemmaamme ylimääräiset löydöt navetan ylisille.
Ruokailuhuoneen klaffipiironki on peräisin Susannan perheen mökiltä. Kehyksiin on talletettu pieni pala huoneen vanhaa tapettia. Oviaukosta pilkistää keittiö.
Toinen olohuoneen chesterfield-sohvista haettiin Helsingin keskustasta hevostrailerilla, jonka pysäköinti tuotti hieman ongelmia. Sohvien myötä olohuoneen väritys on muokkautunut vähitellen punaiseksi. Hemmo on selvästi kiinnostunut valokuvamallin urasta.
Makuuhuoneen vaatekaappi on niin iso ja painava, että se saatiin sisään vasta kun ikkuna irrotettiin karmeineen. Kantajiksi tarvittiin neljä aikuista ja kaksi teiniä. Sängynpäätypenkki on Susannan isän tekemä. Verho kätkee oven, joka ei ole juuri nyt käytössä.
Pasi ei aina huomaa muutoksia, koska huonekalujen paikka vaihtuu niin usein.
Eteisestä avautuu näkymä kuistille, jossa on koko huoneen mittainen penkki. Susanna näki aikoinaan netissä kuvan värikkäästä lautatapetista, ja koska hän ei löytänyt samanlaista kaupasta, hän päätti maalata laudat itse.
Vanhat traktorit ovat osa Pasin autoharrastusta. Niillä on kätevä kuljettaa eläimille paaleja. Naudanlihaa riittää omiin tarpeisiin, ja uunissa muhiikin usein pataruoka.
Alun perin talo oli pieni hirsimökki. Karjalan evakot ostivat sen sodan aikaan ja laajensivat taloa sekä sivuille että ylöspäin. Susanna ja Pasi muuttivat taloon vuonna 2011. He joutuivat uusimaan ulkovuorauksen, koska rungossa oli lahovaurioita. "Elämäntyylimme on laittaa taloa."
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Väriä ja iloa sisustukseen laadukkailla seinätarroilla! Tilaa suosikkisi Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
8 kommenttia