11 x yhden illan juttu! Nämä ihanat käsityöt ja askartelut saat valmiiksi hujauksessa
Tee itse
11 x yhden illan juttu! Nämä ihanat käsityöt ja askartelut saat valmiiksi hujauksessa
Vietä antoisa koti-ilta askarrellen tai käsitöitä tehden. Nämä ihanuudet valmistuvat nopeammin kuin arvaatkaan. Ilahduta itseäsi tai tee yllätyksiä pukinkonttiin!
Julkaistu 1.11.2018
Meillä kotona

Yhden illan askartelut

Luonnonmukaiset mehiläisvahakynttilät

Mehiläisvahakynttilät tuoksuvat ihanalta ja puhdistavat ilmaa palaessaan. Ne tehdään valmiista mehiläisvahalevyistä, jotka sulatetaan vesihauteessa. Näitä kelpaa antaa lahjaksikin!

Saippuaa omasta tehtaasta

Saippuan valmistus sujuu joutuisasti. Sulatat vain saippuamassan ja kaadat sen muotteihin. Kirkasta tai valkoista massaa voi värjätä vaikka punajuuri- tai kurkumajauheella, ja viimeisen silauksen antaa tuoksuöljy. Saat ihania lahjoja, kun käärit valmiin saippuan ympärille paperivyötteen.

Kukkataulu varsisellerillä painaen

Tällaisen kukkataulun osaat tehdä, vaikka et olisi ikinä pitänyt kynää kädessäsi! Nämä ruusut painetaan nimittäin varsisellerillä, josta tulee halkaistuna täydellinen ruusuleimasin.

Piikitön kaktusfarmi

Ommellut kaktukset ilahduttavat varsinkin sinua, joka et tunne itseäsi viherpeukaloksi. Piikittömät kasvit näyttävät saviruukuissa melkein aidoilta. Yhdessä illassa syntyy varmasti useampikin. Kun pääset alkuun, et malta lopettaa.

Värikäs koriste seinälle

Jos kaipaat sisustukseesi särmää, tämä seinäkoriste on nappivalinta! Mikä parasta, tähän komeuteen voit käyttää aiempien askarteluprojektiesi jämäkartongit ja pihalta löytyvän kauniin oksan.

Tunnelmallinen paperitähti

Eipä arvaisi, että nämä upeat paperitähdet on tehty paperipusseista! Kun pääset vauhtiin, taittelet tähtiä vaikka ikkunan täydeltä. Linkin takaa löydät selkeän ohjevideon.

Yhden illan käsityöt

Villapuserosta tyynyksi

Soma sohvatyyny näyttää aivan itse neulotulta – etkä ole edes koskenut puikkoihin. Tyyny on nimittäin tuunattu vanhasta villapuserosta ompelemalla. Aikaa kuluu noin vartti!

Meikkipussi korkkikankaasta

Korkkikankaasta syntyy ryhdikäs meikkilaukku, joka kestää kostealla pyyhkäisyn. Materiaalia on helppo leikata ja ommella. Saat ohjeet kahteen eri malliin.

Pikkulaukku arkeen ja juhlaan

Pyöreän pikkulaukun virkkaat hetkessä ohuesta ontelokuteesta tai nauhalangasta. Tee oma laukkunsa vaikka joka mekollesi! Juhlalaukku saa kultaketjun, arkipussukalle sangan voi virkata samasta kuteesta kuin itse laukun.

Perintöpitsit tyynyliinoihin

Onko varastoissasi vanhoja lakanapitsejä? Niitä löytää usein myös kirpputorilta edullisesti. Anna aarteillesi uusi elämä pitsityynyliinoissa. Romanttiseen tyyliin sopii suloinen puuvillakangas. Puunapit viimeistelevät luomuksen.

Kaulaketju komistuu virkaten

Näyttävän kaulakorun pohjana on simppeli metalliketju, johon on virkattu silmukoita kirjontalangalla. Kokeile, näyttävätkö kiinteät silmukat vai puolipylväät paremmilta. Voit myös yhdistellä eri silmukoita.

Kaipaatko vielä lisää tee itse -ideoita? Täältä löydät runsaasti ohjeita askarteluun, käsitöihin, tuunaukseen ja nikkarointiin.

Kommentoi »