Tee itse: neulepuseron uusi elämä tyynynä
Tee itse
Tee itse: neulepuseron uusi elämä tyynynä
Tiesitkö, että voit tehdä neuletyynyn vartissa – ilman että edes kosket puikkoihin? Tuunaa vanha pusero ompelemalla!
Julkaistu 15.2.2017
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • vanha neulepusero (tee löytö omasta kaapistasi tai kirpparikierrokselta)
  • vahvaa puuvilla- tai villalankaa
  • täytevanua
  • kaksi nappia, halkaisija noin 3 cm.

Näin teet neuletyynyn 

1. Aseta pusero litteänä pöydälle ja tarkista, että mitta sen helmasta kainaloihin on noin 40 cm tai enemmän. Helman resori voi olla mukana mitassa, vaikka se olisi yksivärinen – siitä tulee kiva efekti.

2. Leikkaa neule poikki mahdollisimman korkealta kainalon alta niin, että kappaleen muoto on suurin piirtein neliskulmainen. Jos tuunattava neule on voimakkaasti A-linjainen, suorista sitä sivusaumoistaan ompelemalla, jotta tyynyn muodosta tulee oikea.

3. Huolittele leikkuureuna(t) käsin tai koneella ommellen. Kolmipistosiksak on hyvä ommel, koska se estää tehokkaasti neuleen silmukoita purkautumasta.

4. Ompele käsin kappaleen toiseen päähän rypytyslanka ja rypytä sen avulla neuleen reuna mahdollisimman suppuun. Solmi langanpäät tiukasti. Ompele tarpeen mukaan käsin muutama pisto sulkemaan keskelle jäävää pientä aukkoa.

5. Täytä neulepussi vanulla ja sulje kappaleen toinen pää rypytyslangan avulla kuten edellä.

6. Ompele tyynyn molemmille puolille nappi peittämään pientä keskusaukkoa. Kun ompelet pitkällä parsinneulalla, saat ommeltua samalla sekä ylä- että alapuolen napin. Kun niillä on yhteinen lanka, saat ne myös kiristettyä toisiaan kohti, jolloin tyynyn keskustat vetäytyvät hieman sisään ja tyynystä tulee muhkeasti pullisteleva!

Lue lisää:

Kommentoi »