10 vinkkiä: liinavaatteiden säilytys
Sisustus
10 vinkkiä: liinavaatteiden säilytys
Liinavaatteita voi säilyttää muuallakin kuin kaapissa. Lisätilaa saa esimerkiksi säilytysrahien, lokerikkojen ja pyörällisten laatikoiden avulla. Kekseliäs piilottaa peitot ja tyynyt muhkeiksi tyynyiksi.
Julkaistu 29.12.2015
Avotakka

1. Mankeloi

Sileät, mankeloidut tekstiilit on helppo viikata tai rullata tiiviiksi paketeiksi kaappiin, ja näin säästyy kaappitilaa. Mankelointi myös vähentää tekstiilipölyä.

2. Järjestä

Ryhmittele liinavaatteet selkeästi ja säilytä niitä keskitetysti yhdessä paikassa, jotta niiden etsiskelyyn ei kulu turhaa aikaa.

3. Ripusta

Vaatekaapin ulosvedettävä housuteline sopii oivallisesti myös vuodetekstiilien säilytykseen. Tangoilla liinavaatteet säilyvät nätisti viikattuina ja valitseminen on helppoa.

4. Tee lisätilaa

Pienen kodin liinavaatteet mahtuvat riippuvaan lokerikkoon, joka kiinnittyy tarranauhalla vaatetankoon. Ratkaisu on näppärä myös silloin, kun kaapin hyllytila loppuu kesken.

5. Piilota

Sujauta varapeitot ja -tyynyt suuriin tyynynpäällisiin tai kangassäkkeihin, jotka voivat toimia lattiatyynyinä tai sohvan selkänojana.

6. Kätke kalusteeseen

Hanki huonekaluja, joissa on säilytystilaa. Säilytysrahit ja arkut sopivat mainiosti myös liinavaatteiden varastointiin.

7. Litistä

Varastoi harvoin tarvittavat vuodevaatteet vakuumisäilytyspussissa. Paketti mahtuu pieneen tilaan, kun pussista poistetaan ilma imurilla.

8. Pakkaa laukkuun

Vanhat matkalaukut ovat kauniita ja käteviä säilytysesineitä. Kahvojen ansiosta niitä on myös helppo siirrellä.

9. Sujauta sängyn alle

Käytä hyväksesi kalusteiden alle jäävä tila. Erilaiset korit ja pyörälliset laatikot mahtuvat penkkien, vuoteiden ja pöytien alle.

10. Karkota tunkkaisuus

Viimeistele liinavaatteiden säilytys sujauttamalla tekstiilien joukkoon laventelinkukkia, ruusun terälehtiä tai tuoksuvia yrttejä pienissä kangaspusseissa.

Lue lisää:

Kommentoi »