10 vinkkiä: lelujen säilytys
Sisustus
10 vinkkiä: lelujen säilytys
Lasten lelujen säilytykseen on monenlaisia ratkaisuja. Monitoimikalusteet, laatikot ja vaikka ämpärit kätkevät sisäänsä reilusti tavaraa. Jos lelut kulkeutuvat aina keittiöön, tilaan voi tehdä erillisen lelunurkan.
Julkaistu 11.4.2016
Avotakka

1. Suunnittele fiksusti

Hanki lastenhuoneeseen monitoimikalusteita, joiden sisälle voi kätkeä tavaraa. Saat lisää tilaa leikkeihin, jos kalusteet ovat lisäksi pinottavia.

2. Anna näkyä

Siirrä lelut läpikuultaviin laatikoihin tai merkkaa laatikot selkeästi nimilapuilla. Tavarat pysyvät järjestyksessä vain, jos tiedät, mitä missäkin rasiassa on.

3. Tee keittiöön lelunurkka

Jos lapsilla on tapana leikkiä keittiössä, raivaa alakaapista tilaa leluille ja kirjoille. Näin lelut ovat siellä, missä niitä käytetään, ja saat myös korjattua tavarat nopeasti pois tieltä.

4. Kätke kankaalla

Jos et kestä katsella avohyllyjen sekasotkua, ripusta peitoksi verho. Voit kiinnittää hyllykön yläreunaan rullaverhon tai tangon kangasta varten.

5. Valitse oikea korkeus

Jotta lasten olisi helppo ottaa lelut esille ja korjata ne pois, sijoita tavarat kaappien alahyllyille.

6. Pakkaa pussiin

Säilytä pallot ja pelivälineet suuressa pyykkipussissa, jonka voi ripustaa tieltä pois tai napata mukaan.

7. Säilytä sangoissa

Kun lajittelet tavarat erivärisiin ämpäreihin, esimerkiksi rakennuspalikat punaiseen ja junaradan osat siniseen, on järjestystä helpompi pitää yllä.

8. Nappaa mukaan

Säilytä nukenvaatteet ja -tavarat ripustettavassa matkameikkilaukussa. Kun ripustat avatun laukun koukkuun, on koko valikoima heti nähtävillä.

9. Piilota taakse

Ripusta vaatekaapin oveen tai välioven taakse kenkälokerikko, jossa lelut pysyvät hyvässä järjestyksessä.

10. Väritä iloiseksi

Siivoamisesta tulee hauskempaa, kun hankit värikkäitä säilytyslaatikoita tai päällystät vanhat laatikot iloisilla kankailla tai tapeteilla.

Lue lisää:

1 kommentti