8 vinkkiä lastenhuoneen kalusteisiin ja väreihin
Sisustus
8 vinkkiä lastenhuoneen kalusteisiin ja väreihin
Lastenhuoneen kaluste- ja värivalinnoilla luodaan parhaimmillaan selkeä yleisilme, jota on helppo päivittää lapsen kasvaessa.
15.7.2015
 |
Avotakka

1. Muksut rakastavat majoja ja korkealla nukkumista. Unelmatilanteessa nämä voi yhdistää. Nikkaroi tai teetä tukeva ja turvallinen puumaja korkeudelle, jonne itse vielä yllät. Peti jää armollisesti laitojen taakse piiloon. Jätä kattoluukku, josta lapsi voi katsella ulos. Lisää luku- ja yövalo.

2. Kun majan nostaa reilusti ylös lattianrajasta, syntyy sen alle toinenkin lapsenmentävä pesä, jota voi käyttää myös säilytystilana. Ratkaisu helpottaa siivousta. Jos maja on korkealla, sen alle mahtuu kirjoituspöytä.

3. Lastenhuoneeseen sopii pehmeä lattiamateriaali, kuten linoleumi, muovimatto tai korkki, koska ne vaimentavat ääniä ja suojaavat kenties alle jäävää puulattiaa.

4. Kun sisustus on rohkea kokonaisuus, yleisilme pysyy selkeänä, vaikka tavaraa kertyy paljon. Uskalla siis luoda näyttävät päälinjat. Lapset pitävät voimakkaista väreistä ja kuvioista. Paksu vaakaraita leventää huonetta. Hieman epätasaisiksi maalatut raidat ovat pehmeämmät kuin maalarinteipillä viivasuoriksi rajatut.

5. Lapsen on helppo raivata pikkutavarat erikokoisiin kannellisiin laatikoihin. Ne toimivat myös istuimina ja leikkitasoina.

6. Pimennysverhot helpottavat nukahtamista valoisina kesäiltoina ja pidentävät ehkä aamu-uniakin. Ne myös eristävät lämpöä. Kannattaa valita verhot, jotka sopivat lapselle teiniksi asti. Ei siis nalleja vaan yksiväristä tai neutraalia kuosia, kuten raitaa.

7. Puolikorkea vaatekomero on kevyemmän näköinen kuin täysimittainen. Sen päällä voi säilyttää kirjoja, lelulinnoja ja taideprojekteja. Jos kaapiston voi kiinnittää seinään, alle jää säilytystilaa, jonne lapsikin ylettää.

8. Maton on hyvä olla pehmeä, pestävä ja lyhytnukkainen, jotta sinne ei piiloudu rusinoita ja legopalikoita.

Lastenhuoneen kalusteiden ja värien olennaiset opit

  • Kun suuret linjat ovat huomiota herättävät, tavarapaljous uppoaa joukkoon. Maalaa esimerkiksi samalla värillä seinän alin kolmannes ja isot kalusteet.
  • Rohkeatkin ratkaisut voivat olla pitkäikäisiä. Karsi lapsellisimmat söpöilyt, niin voit välttyä suurilta muutoksilta.
  • Suosi majamaisia soppeja. Tuunaa laudoilla vaikka vanha kerrossänky. Kevyemmät pesät saat ripustamalla katosverhon tyynykeon päälle tai reunustamalla kerrosvuoteen kankaalla.
  • Muista, että kaiken täytyy olla sopivalla korkeudella, vaikka käyttäjä kasvaa.
  • Siisteys säilyy, kun kaikelle on omat paikkansa. Hyödynnä seinäala: kiinnitä koreja ja nuppeja lapsen korkeudelle.

Lue lisää:

1 kommentti