Sievitalo Kultakoivu suunniteltiin jokinäkymien ehdoilla – näin sisustussuunnittelija kertoo ratkaisuista: "Riipputuolit eivät peitä maisemaa"

Sievitalon Kultakoivun sisustuksen suunnitellut Linda Baki luotti asuntomessukohteessa moderniin tyyliin. Kahden kerroksen kodissa on siroja kalusteita, kodikkaita tekstiilejä ja suuria viherkasveja.

Sievitalo Kultakoivun korkeista ikkunoista avautuu idyllinen jokinäkymä. Sen vuoksi sisustussuunnittelija Linda Baki sijoitti portaikon eteen läpinäkyvät Kupla-tuolit.

– Riipputuolit eivät peitä maisemaa ja niissä on mukava keinua, Linda sanoo.

Toinen hyvä näköalapaikka on portaikon alla, jonne Baki sijoitti matalan, linjakkaan sohvapenkin. Myös siinä istuessa voi tuijotella hurjana virtaavaa Kokemäenjokea. Portaissakin on lasikaide, jotta näkymä olisi mahdollisimman esteetön.

Baki on käyttänyt sisustuksessa pehmeitä luonnonvärejä ja mustaa. Huonekalut ovat siroja sekä ajattomia ja solahtavat luontevasti modernin talon tyyliin. Isot ryijy- ja sisalmatot sekä erikokoiset riippuvalaisimet tuovat kodikkuutta. Oleskelutilassa on suuria viherkasveja, sillä korkea tila vaatii näyttävät huonekasvit.

– Kasveilla saa helposti lisäväriä sisustukseen, Linda toteaa.

Eero Aarnion suunnittelemat Kupla-tuolit ovat paraatipaikalla eteisaulan vieressä.
Tilavassa eteisessä on vaatekaapisto sekä reilusti laskutilaa. Kiintokalusteet on suunnitellut Linda Baki, LB Design, ja valmistanut Omega-keittiöt. Dot Piaggio -sarjan lattialaatat ovat Kaakelikeskuksesta.
Oleskelutila on sijoitettu takan viereen. Ajaton sohva on Adean mallistosta. Nojatuolin korvaa Hans J. Wegnerin Wishbone-tuoli. Sarjapöydät ovat By Lassenin. Matto on Cobellon mallistosta. Näyttävä riippuvalaisin on Karikoski Designista.
Mustan keittiön ilmettä pehmentävät puuterinsävyinen taustaseinä ja nahkaiset vetimet. Valkoiset yläkaapit on sijoitettu ilmavasti niin, että niiden ympärille jää tyhjää seinätilaa. LB Designin suunnittelemat kaapistot valmisti Omega-keittiöt. Harmaa tammilankkulaminaatti on Orient Occidentin mallistosta.
Ruokailutilasta ovat avarat pihanäkymät. Pöytä ja tuolit ovat Tapio Anttila Collectionin. Candeo-riippuvalaisimet ovat Innoluxin. Laminaattilankku on Orient Occidentin mallistosta.
Makuuhuoneesta on komeat näkymät joelle. Musta tehosteseinä lisää huoneen syvyysvaikutelmaa. Petaus on tehty mustilla pellavalakanoilla.
Teinipojan retrotyylisessä huoneessa on Mr Percwallin Audio-tapetti ja rouhea sisalmatto.
Julkaistu: 2.7.2018