Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Zaatarilla maustetut possunkyljykset – kuorruta uunissa kypsytetty liha rapealla Lähi-idän mausteseoksella

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Rapea pähkinäzaatar maustaa possunkyljykset Lähi-idän henkeen. Mausteseokseen lisätään pistaaseja, sitruunaa, öljyä sekä yrttejä ja muita mausteita.

14.1.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
4–8
possunkyljystä
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
Pistaasizaatar
1 dl
pistaasipähkinöitä (rouhittuja)
2 rkl
seesaminsiemeniä
3 rkl
tuoretta timjamia
3 rkl
kuivattua oreganoa
2 tl
korianterinsiemeniä
1 rkl
sitruunankuorta (raastettua)
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria (muutama kierros myllystä)
1 dl
oliiviöljyä
Paistamiseen
oliiviöljyä
Tarjoiluun
tsatsikia

Zaatarilla maustetut possunkyljykset valmistetaan näin:

  1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
  2. Tee kyljysten ulkoreunaan terävällä veitsellä viiltoja, niin kyljykset eivät käpristy paistamisen aikana.
  3. Nuiji kyljyksiä kevyesti. Valuta päälle öljyä.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin näyttäessä 74 astetta.
  5. Tee zaatar: Rouhi pähkinät. Yhdistä muiden ainesten kanssa.
  6. Hiero zaataria lihan pintaan. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja tsatsikin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt