Zaatarilla maustetut possunkyljykset – kuorruta uunissa kypsytetty liha rapealla Lähi-idän mausteseoksella
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minRapea pähkinäzaatar maustaa possunkyljykset Lähi-idän henkeen. Mausteseokseen lisätään pistaaseja, sitruunaa, öljyä sekä yrttejä ja muita mausteita.
MU
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.1.2021

Zaatarilla maustetut possunkyljykset – kuorruta uunissa kypsytetty liha rapealla Lähi-idän mausteseoksella
Ainekset (4 annosta)
- 4–8 possunkyljystä
- sormisuolaa
- mustapippuria (myllystä)
Pistaasizaatar
- 1 dlpistaasipähkinöitä (rouhittuja)
- 2 rklseesaminsiemeniä
- 3 rkltuoretta timjamia
- 3 rklkuivattua oreganoa
- 2 tlkorianterinsiemeniä
- 1 rklsitruunankuorta (raastettua)
- 1 rklsitruunamehua
- mustapippuria (muutama kierros myllystä)
- 1 dloliiviöljyä
Paistamiseen
- oliiviöljyä
Tarjoiluun
- tsatsikia
Zaatarilla maustetut possunkyljykset valmistetaan näin:
- Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
- Tee kyljysten ulkoreunaan terävällä veitsellä viiltoja, niin kyljykset eivät käpristy paistamisen aikana.
- Nuiji kyljyksiä kevyesti. Valuta päälle öljyä.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin näyttäessä 74 astetta.
- Tee zaatar: Rouhi pähkinät. Yhdistä muiden ainesten kanssa.
- Hiero zaataria lihan pintaan. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja tsatsikin kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -kirja Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0