Zaatarilla maustetut possunkyljykset – kuorruta uunissa kypsytetty liha rapealla Lähi-idän mausteseoksella

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Rapea pähkinäzaatar maustaa possunkyljykset Lähi-idän henkeen. Mausteseokseen lisätään pistaaseja, sitruunaa, öljyä sekä yrttejä ja muita mausteita.
MU
GL
0
0
Julkaistu 14.1.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4–8 possunkyljystä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria (myllystä)

Pistaasizaatar

  • 1 dlpistaasipähkinöitä (rouhittuja)
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 3 rklkuivattua oreganoa
  • 2 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 rklsitruunankuorta (raastettua)
  • 1 rklsitruunamehua
  • mustapippuria (muutama kierros myllystä)
  • 1 dloliiviöljyä

Paistamiseen

  • oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • tsatsikia
Tulosta

Zaatarilla maustetut possunkyljykset valmistetaan näin:

  1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
  2. Tee kyljysten ulkoreunaan terävällä veitsellä viiltoja, niin kyljykset eivät käpristy paistamisen aikana.
  3. Nuiji kyljyksiä kevyesti. Valuta päälle öljyä.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin näyttäessä 74 astetta.
  5. Tee zaatar: Rouhi pähkinät. Yhdistä muiden ainesten kanssa.
  6. Hiero zaataria lihan pintaan. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja tsatsikin kanssa.

Kommentoi »