


Zaatarilla maustetut possunkyljykset – kuorruta uunissa kypsytetty liha rapealla Lähi-idän mausteseoksella
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Rapea pähkinäzaatar maustaa possunkyljykset Lähi-idän henkeen. Mausteseokseen lisätään pistaaseja, sitruunaa, öljyä sekä yrttejä ja muita mausteita.
Reseptin ainekset
4 annosta
4–8
possunkyljystä
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
Pistaasizaatar
1 dl
pistaasipähkinöitä (rouhittuja)
2 rkl
seesaminsiemeniä
3 rkl
tuoretta timjamia
3 rkl
kuivattua oreganoa
2 tl
korianterinsiemeniä
1 rkl
sitruunankuorta (raastettua)
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria (muutama kierros myllystä)
1 dl
oliiviöljyä
Paistamiseen
oliiviöljyä
Tarjoiluun
tsatsikia
Zaatarilla maustetut possunkyljykset valmistetaan näin:
- Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
- Tee kyljysten ulkoreunaan terävällä veitsellä viiltoja, niin kyljykset eivät käpristy paistamisen aikana.
- Nuiji kyljyksiä kevyesti. Valuta päälle öljyä.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin näyttäessä 74 astetta.
- Tee zaatar: Rouhi pähkinät. Yhdistä muiden ainesten kanssa.
- Hiero zaataria lihan pintaan. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja tsatsikin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat