Yrttinen kaalipiirakka

1 h 15 min
0
1

Yrttinen kaalipiirakka

Teksti Kaarina Roininen
Kuvat Pekka Haraste
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 7 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 1/2 dlvettä

Täyte

  • 150 gpekonia
  • 250 gkukkakaalia
  • 250 gparsakaalia
  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 3 kplmunaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoretta salviaa
  • 100 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä hienoksi silputtu persilja. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan seistä kylmässä sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Suikaloi pekoniviipaleet, ruskista ne rapeaksi pannulla ja kaada ne talouspaperin päälle valumaan.

Leikkaa kukka- ja parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta lävikössä.

Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi (Ø 25–28 cm) levyksi ja nosta levy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan. Taputtele se tasaisesti vuokaan jauhoisella kädellä.

Levitä pohjan päälle valutetut kaalipalat sekä pekonisuikaleet.

Sekoita ruokajogurtti ja munat keskenään ja mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä hienonnetuilla salvianlehdillä. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista yrttistä kaalipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 minuuttia.
•Voit käyttää pohjataikinaan muusijauheen asemesta 2–3 keitettyä perunaa hienoksi raastettuna (noin 200 g). Jätä silloin vesi pois taikinasta mutta valmista muuten samalla tavalla. Jos haluat pelkän kasvispiirakan, käytä pekonin tilalla 2 sipulia hienonnettuna tai 1 purjo viipaloituna ja kypsennä niitä pari minuuttia mikrossa. Jos teet piirakkaa talvella, käytä silloin 1 pussi (200 g) pakastettua kukkakaalia sekä saman verran parsakaalia. Voit vaihtaa salvian timjamiin. Käytä tuoretta timjamia hienonnettuna noin 1 rkl.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä