Yrtti-tomaattimade

1 h 10 min
0
0

Yrtti-tomaattimade

Teksti Caroline Gullström
Kuvat Pirkanmaan ammattikorkeakoulun ruoka ja media -kurssin opiskelijat
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gmadetta (nyljettynä)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 kplmunaa
  • 4 rklkorppujauhoja
  • 4 rklvoita

Kastike

  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dltomaattimurskaa
  • 1/6 dltomaattipyreetä
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dltuoreyrttiseosta (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa nyljetty made noin 3 sentin viipaleiksi. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.

Riko lautaselle muna ja vatkaa sen rakenne rikki. Kaada korppujauhe toiselle lautaselle.

Kasta madepalat ensin munaan ja pyörittele ne sitten korppujauhoissa. Paista leivitetyt kalapalat pannulla voissa ja nostele tämän jälkeen uunivuokaan.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kastike kalapalojen päälle. Kypsennä yrtti-tomaattimadetta uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa yrtti-tomaattimade keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

•Jos haluat ruoasta mehevämpää, voit lisätä kastikkeen määrän puolitoistakertaiseksi. Jos kalaonni ei suosi, voit tehdä ruoan hyvin myös pakastekalasta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä