Ylioppilaspikkuleivät
32 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
12 minYlioppilaspikkuleivät kuuluvat itsestään selvästi ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Ylioppilaspikkuleivät paitsi näyttävät hauskoilta myös maistuvat herkullisilta.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.2.2015

Ylioppilaspikkuleivät
Reseptin ainekset (40–70 kpl koosta riippuen )
- 200 gvoita
- 1–1½ dlsokeria
- 4½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- hilloa
- leivontasuklaata
- koristerakeita
Ylioppilaspikkuleivät leivotaan näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
- Pidä taikina jääkaapissa puoli tuntia. Kauli taikina levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla läpimitaltaan 4 cm:n kokoisiä ympyröitä.
- Kypsennä ylioppilaspikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Kasta puoleen ylioppilaspikkuleivistä sulassa suklaassa ”lipat” ja lisää koristerae. Levitä lipattomille pikkuleiville hilloa ja paina lipallinen ylioppilaspikkuleipä päälle.

Valkosuklainen ylioppilaskakku
Maku

Ylioppilaslakkikeksit
Maku

Salmiakkiässät – juhlapöydän klassikkopikkuleivät saavat uuden villin vivahteen
Kotivinkki

Modernit Hanna-tädin pikkuleivät – kruunaa klassikkoherkku hillosilmällä ja tomusokerihunnulla
Kotivinkki

Herrasväen pikkuleivät karpalotäytteellä
Maku

Täytetyt pikkuleivät
Maku

Pähkinäiset pikkuleivät
Maku

Limettipikkuleivät
Maku