Kotivinkki

Ylioppilaspikkuleivät

32 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 min
Ylioppilaspikkuleivät kuuluvat itsestään selvästi ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Ylioppilaspikkuleivät paitsi näyttävät hauskoilta myös maistuvat herkullisilta.
3.8
9
Julkaistu: 26.2.2015


Ainekset (40–70 kpl koosta riippuen )

  • 200 gvoita
  • 1–1½ dlsokeria
  • 4½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • hilloa
  • leivontasuklaata
  • koristerakeita
Tulosta

Ylioppilaspikkuleivät leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
  3. Pidä taikina jääkaapissa puoli tuntia. Kauli taikina levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla läpimitaltaan 4 cm:n kokoisiä ympyröitä.
  4. Kypsennä ylioppilaspikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  5. Kasta puoleen ylioppilaspikkuleivistä sulassa suklaassa ”lipat” ja lisää koristerae. Levitä lipattomille pikkuleiville hilloa ja paina lipallinen ylioppilaspikkuleipä päälle.
9 kommenttia