


Ylioppilaspikkuleivät
32 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 min
Ylioppilaspikkuleivät kuuluvat itsestään selvästi ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Ylioppilaspikkuleivät paitsi näyttävät hauskoilta myös maistuvat herkullisilta.
Reseptin ainekset
40–70 kpl koosta riippuen
200 g
voita
1–1½ dl
sokeria
4½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
hilloa
leivontasuklaata
koristerakeita
Ylioppilaspikkuleivät leivotaan näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
- Pidä taikina jääkaapissa puoli tuntia. Kauli taikina levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla läpimitaltaan 4 cm:n kokoisiä ympyröitä.
- Kypsennä ylioppilaspikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Kasta puoleen ylioppilaspikkuleivistä sulassa suklaassa ”lipat” ja lisää koristerae. Levitä lipattomille pikkuleiville hilloa ja paina lipallinen ylioppilaspikkuleipä päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat