Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ylioppilaspikkuleivät

32 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 min

Ylioppilaspikkuleivät kuuluvat itsestään selvästi ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Ylioppilaspikkuleivät paitsi näyttävät hauskoilta myös maistuvat herkullisilta.

26.2.2015
Reseptin ainekset
40–70 kpl koosta riippuen
200 g
voita
1–1½ dl
sokeria
4½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
hilloa
leivontasuklaata
koristerakeita

Ylioppilaspikkuleivät leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin.
  3. Pidä taikina jääkaapissa puoli tuntia. Kauli taikina levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla läpimitaltaan 4 cm:n kokoisiä ympyröitä.
  4. Kypsennä ylioppilaspikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  5. Kasta puoleen ylioppilaspikkuleivistä sulassa suklaassa ”lipat” ja lisää koristerae. Levitä lipattomille pikkuleiville hilloa ja paina lipallinen ylioppilaspikkuleipä päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt