Yksisarvisnuudelit ovat söpöin ruoka ikinä! Kokeile hauskaa väritaikatemppua ja tarjoile nuudelit liiloina ja pinkkeinä
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Pastelliset nuudelit ovat pienten ja isojen yksisarvisfanien ehdoton lempiruoka. Taianomaiseen herkkuun et tarvitse keinotekoisia väriaineita, vaan saat loihdittua nuudeleista liiloja punakaalin ja pinkkejä limen avulla. Tarjoile satumaiset yksisarvisnuudelit kukkakaalitahnan ja seesami-wasabimausteseoksen kanssa.
GL
VE
3.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.11.2020

Yksisarvisnuudelit ovat söpöin ruoka ikinä! Kokeile hauskaa väritaikatemppua ja tarjoile nuudelit liiloina ja pinkkeinä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kukkakaalitahna
- 1kukkakaali (noin 1 kg)
- 2valkosipulinkynttä
- 1 tlsuolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ dl vaaleaa tahinia
- ½ rku lehtipersiljaa
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl vettä
Yksisarvisnuudelit
- 1½ l vettä
- 200 g punakaalia
- 300 g riisinuudeleita
- 1 rkl limen mehua
Viimeistelyyn
- seesami-wasabimausteseosta
Yksisarvisnuudelit valmistetaan näin:
- Valmista ensin kukkakaalitahna. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja levitä uunipellille. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne myös pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pirskottele oliiviöljyä päälle.
- Paahda kukkakaaleja 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
- Pane kukkakaalit tehosekoittimeen. Lisää tahini, lehtipersilja, sitruunamehu, oliiviöljy ja vesi. Soseuta sileäksi.
- Pane pala punakaalia veteen kiehumaan 10 minuutiksi. Siirrä kattila sivuun ja ota kaalit pois vedestä. Upota nuudelit veteen kypsymään. Nuudelit värjäytyvät violetiksi.
- Ota osa kypsistä yksisarvisnuudeista toiseen astiaan ja purista niiden päälle limemehua, jolloin niiden väri muuttuu pinkiksi. Tarjoa yksisarvisnuudelit kukkakaalitahnan ja seesami-wasabimausteseoksen kanssa.
Vinkki!
Tätä ideaa lapset rakastavat: tarjoa violetteja nuudeleita ja laita annokseen mukaan limelohko. Näin jokainen ruokailija voi itse loihtia liiloista nuudeleista pinkkejä!

Nuudelisalaatti lohella ja kasviksilla – tuo Aasian herkulliset maut lautasellesi simppelin salaatin muodossa
Maku

Nuudelipihvit – paista maapähkinävoin mehevöittämiin pihveihin koukuttavan rapea pinta ja nauti!
Kotivinkki

Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
Kotivinkki

Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella
Maku

Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
Kotivinkki

Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja
Maku

Nuudelikulho seesamikastikkeella
Maku

Tofu-nuudelisalaatti
Kotivinkki