


Yksisarvisnuudelit ovat söpöin ruoka ikinä! Kokeile hauskaa väritaikatemppua ja tarjoile nuudelit liiloina ja pinkkeinä
45 min
Pastelliset nuudelit ovat pienten ja isojen yksisarvisfanien ehdoton lempiruoka. Taianomaiseen herkkuun et tarvitse keinotekoisia väriaineita, vaan saat loihdittua nuudeleista liiloja punakaalin ja pinkkejä limen avulla. Tarjoile satumaiset yksisarvisnuudelit kukkakaalitahnan ja seesami-wasabimausteseoksen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kukkakaalitahna
1
kukkakaali (noin 1 kg)
2
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
½ dl
vaaleaa tahinia
½ rku
lehtipersiljaa
½ dl
sitruunamehua
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
vettä
Yksisarvisnuudelit
1½ l
vettä
200 g
punakaalia
300 g
riisinuudeleita
1 rkl
limen mehua
Viimeistelyyn
seesami-wasabimausteseosta
Yksisarvisnuudelit valmistetaan näin:
- Valmista ensin kukkakaalitahna. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja levitä uunipellille. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne myös pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pirskottele oliiviöljyä päälle.
- Paahda kukkakaaleja 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
- Pane kukkakaalit tehosekoittimeen. Lisää tahini, lehtipersilja, sitruunamehu, oliiviöljy ja vesi. Soseuta sileäksi.
- Pane pala punakaalia veteen kiehumaan 10 minuutiksi. Siirrä kattila sivuun ja ota kaalit pois vedestä. Upota nuudelit veteen kypsymään. Nuudelit värjäytyvät violetiksi.
- Ota osa kypsistä yksisarvisnuudeista toiseen astiaan ja purista niiden päälle limemehua, jolloin niiden väri muuttuu pinkiksi. Tarjoa yksisarvisnuudelit kukkakaalitahnan ja seesami-wasabimausteseoksen kanssa.
Vinkki!
Tätä ideaa lapset rakastavat: tarjoa violetteja nuudeleita ja laita annokseen mukaan limelohko. Näin jokainen ruokailija voi itse loihtia liiloista nuudeleista pinkkejä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat