Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minNasi goreng eli paistettu riisi on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, jonka aineksia voi vaihdella pyttipannun tapaan oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Tässä uunissa paistetussa versiossa maistuvat kana ja katkaravut.
MA
GL
3.9
Kuvat
Julkaistu 14.10.2020

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 8 dlkeitettyä riisiä
- 330 gbroilerin fileesuikaleita
- 2 rklmakeaa soijakastiketta
- 1 rklsambal oelek -chilitahnaa
- 4munaa
- 2 dlisoja katkarapuja
- ½kurkkua
- 150 gkirsikkatomaatteja
- ½ dlsuolapähkinöitä
Pinnalle
- 1 dltuoretta korianteria
- 1lime lohkoina
Yhden pellin nasi goreng valmistetaan näin:
- Levitä riisi ja broilerinsuikaleet uunivuokaan.
- Sekoita joukkoon soijakastike ja chilitahna. Paahda vuokaa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä.
- Tee vuokaan neljä koloa riisin joukkoon ja riko niihin kananmunat. Levitä katkaravut riisin pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 7 minuuttia.
- Viipaloi kurkku ja halkaise tomaatit. Rouhi suolapähkinät. Levitä kurkut, tomaatit ja suolapähkinät valmiin nasi gorengin päälle.
- Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nasi gorengin kanssa limelohkoja.

Nasi Goreng suomalaiseen tapaan
Maku

Nasi goreng
Maku

Paistettu riisi (nasi goreng)
Maku

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
Maku

Broileripelti on arjen helppo ruoka! Pehmeän makuinen kookosriisi kypsyy samalla pellillä
Kotivinkki

Broilerivuoka – mitä näppärin arkiruoka piristää fetan ja appelsiinin aromeilla
Maku

Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla
Maku