3,9(28)
Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maidoton
Gluteeniton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Nasi goreng eli paistettu riisi on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, jonka aineksia voi vaihdella pyttipannun tapaan oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Tässä uunissa paistetussa versiossa maistuvat kana ja katkaravut.
14.10.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8 dlkeitettyä riisiä
330 gbroilerin fileesuikaleita
2 rklmakeaa soijakastiketta
1 rklsambal oelek -chilitahnaa
4munaa
2 dlisoja katkarapuja
½kurkkua
150 gkirsikkatomaatteja
½ dlsuolapähkinöitä
Pinnalle
1 dltuoretta korianteria
1lime lohkoina

Yhden pellin nasi goreng valmistetaan näin:

  1. Levitä riisi ja broilerinsuikaleet uunivuokaan.
  2. Sekoita joukkoon soijakastike ja chilitahna. Paahda vuokaa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä.
  3. Tee vuokaan neljä koloa riisin joukkoon ja riko niihin kananmunat. Levitä katkaravut riisin pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 7 minuuttia.
  4. Viipaloi kurkku ja halkaise tomaatit. Rouhi suolapähkinät. Levitä kurkut, tomaatit ja suolapähkinät valmiin nasi gorengin päälle.
  5. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nasi gorengin kanssa limelohkoja.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.