Maku

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Nasi goreng eli paistettu riisi on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, jonka aineksia voi vaihdella pyttipannun tapaan oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Tässä uunissa paistetussa versiossa maistuvat kana ja katkaravut.
MA
GL
4.8
0
Julkaistu: 14.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 8 dlkeitettyä riisiä
  • 330 gbroilerin fileesuikaleita
  • 2 rklmakeaa soijakastiketta
  • 1 rklsambal oelek -chilitahnaa
  • 4munaa
  • 2 dlisoja katkarapuja
  • ½kurkkua
  • 150 gkirsikkatomaatteja
  • ½ dlsuolapähkinöitä

Pinnalle

  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1lime lohkoina
Tulosta

Yhden pellin nasi goreng valmistetaan näin:

  1. Levitä riisi ja broilerinsuikaleet uunivuokaan.
  2. Sekoita joukkoon soijakastike ja chilitahna. Paahda vuokaa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä.
  3. Tee vuokaan neljä koloa riisin joukkoon ja riko niihin kananmunat. Levitä katkaravut riisin pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 7 minuuttia.
  4. Viipaloi kurkku ja halkaise tomaatit. Rouhi suolapähkinät. Levitä kurkut, tomaatit ja suolapähkinät valmiin nasi gorengin päälle.
  5. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nasi gorengin kanssa limelohkoja.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Peltiruokaa-kirjasta löydät lisää helppoja ja herkullisia reseptejä – osta kirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4.75
Kommentoi »