


Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Nasi goreng eli paistettu riisi on Indonesian epävirallinen kansallisruoka, jonka aineksia voi vaihdella pyttipannun tapaan oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Tässä uunissa paistetussa versiossa maistuvat kana ja katkaravut.
Reseptin ainekset
4 annosta
8 dl
keitettyä riisiä
330 g
broilerin fileesuikaleita
2 rkl
makeaa soijakastiketta
1 rkl
sambal oelek -chilitahnaa
4
munaa
2 dl
isoja katkarapuja
½
kurkkua
150 g
kirsikkatomaatteja
½ dl
suolapähkinöitä
Pinnalle
1 dl
tuoretta korianteria
1
lime lohkoina
Yhden pellin nasi goreng – ohje:
- Levitä riisi ja broilerinsuikaleet uunivuokaan.
- Sekoita joukkoon soijakastike ja chilitahna. Paahda vuokaa 220 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä.
- Tee vuokaan neljä koloa riisin joukkoon ja riko niihin kananmunat. Levitä katkaravut riisin pinnalle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 7 minuuttia.
- Viipaloi kurkku ja halkaise tomaatit. Rouhi suolapähkinät. Levitä kurkut, tomaatit ja suolapähkinät valmiin nasi gorengin päälle.
- Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nasi gorengin kanssa limelohkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat