Maku

Wasabilla maustettu marjapiirakka

50 min
0
1

Wasabilla maustettu marjapiirakka

Wasabi-suklaapäällinen tuo herukkapiirakkaan jännittävän lisän. Uskallatko kokeilla?
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa (tai kermaa)
  • 5 dlpunaherukoita

Suklaa-wasabimuru

  • 50 gtummaa suklaata
  • 50 gvoita
  • 1 rklwasabitahnaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää mukaan huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm, tai 20 cm x 30 cm). Ripottele päälle kohmeiset marjat.

Paista marjapiirakka 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 20 minuuttia.

Valmista suklaamuru. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää wasabi ja sekoita tasaiseksi.

Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Kaada suklaaseos sekaan ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.

Levitä suklaa-wasabimuru puolikypsän marjapiirakan päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes marjapiirakka suklaa-wasabimurulla on kypsä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä