Wasabilla maustettu marjapiirakka
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minWasabi-suklaapäällinen tuo herukkapiirakkaan jännittävän lisän. Uskallatko kokeilla?
0
Kuvat
Julkaistu 8.4.2014

Wasabilla maustettu marjapiirakka
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 150 gvoita
- 2 dlsokeria
- 2 kplmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 dlkevytmaitoa (tai kermaa)
- 5 dlpunaherukoita
Suklaa-wasabimuru
- 50 gtummaa suklaata
- 50 gvoita
- 1 rklwasabitahnaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlsokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää mukaan huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm, tai 20 cm x 30 cm). Ripottele päälle kohmeiset marjat.
Paista marjapiirakka 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 20 minuuttia.
Valmista suklaamuru. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää wasabi ja sekoita tasaiseksi.
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Kaada suklaaseos sekaan ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
Levitä suklaa-wasabimuru puolikypsän marjapiirakan päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes marjapiirakka suklaa-wasabimurulla on kypsä.