Maku

Vuohenputkipiirakka

1 h 15 min
4.7
0

Vuohenputkipiirakka

Vuohenputki saa mehevään piirakkaan kaverikseen tomaatteja ja fetaa. Mikä maukas tapa aloittaa villiyrttien käyttö!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunahiutaleita (esim. Mummon)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gvoita (sulaa)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 5 dlvuohenputken lehtiä
  • 2-3 kpltomaattia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioina)
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 25 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista vuohenputkipiirakka näin:

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina kiinteytynyt.

Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet. Leikkaa ne muutamaan osaan. Viipaloi tomaatit.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja vuohenputket. Sekoittele, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

Levitä esipaistetulle pohjalle sipuli-vuohenputkiseos ja tomaattiviipaleet. Murustele päälle fetajuustoa.

Sekoita kerman joukkoon muna, mausteet ja juustoraaste. Levitä seos piirakan päälle.

Paista piirakkaa noin 25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa piirakan kanssa villiyrttisalaattia.

Vinkki!

Vuohenputken lehdet ovat parhaimmillaan nuorina ja kiiltävinä. Jos niität kasvuston, saat uusia nuoria taimia käyttöösi koko kasvukaudeksi.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä