Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vuohenputkipiirakka

1 h 15 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 25 min

Vuohenputki saa mehevään piirakkaan kaverikseen tomaatteja ja fetaa. Mikä maukas tapa aloittaa villiyrttien käyttö!

20.9.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunahiutaleita (esim. Mummon)
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
50 g
voita (sulaa)
1 dl
vettä
Täyte
1 kpl
sipulia
5 dl
vuohenputken lehtiä
2-3 kpl
tomaattia
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioina)
2 dl
ruokakermaa
1 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
25 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)

Vuohenputkipiirakka – ohje:

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina kiinteytynyt.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet. Leikkaa ne muutamaan osaan. Viipaloi tomaatit.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja vuohenputket. Sekoittele, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
  5. Levitä esipaistetulle pohjalle sipuli-vuohenputkiseos ja tomaattiviipaleet. Murustele päälle fetajuustoa.
  6. Sekoita kerman joukkoon muna, mausteet ja juustoraaste. Levitä seos piirakan päälle.
  7. Paista piirakkaa noin 25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
  8. Tarjoa piirakan kanssa villiyrttisalaattia.

Vuohenputken lehdet ovat parhaimmillaan nuorina ja kiiltävinä. Jos niität kasvuston, saat uusia nuoria taimia käyttöösi koko kasvukaudeksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt