


Vuohenputkipiirakka
1 h 15 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 25 min
Vuohenputki saa mehevään piirakkaan kaverikseen tomaatteja ja fetaa. Mikä maukas tapa aloittaa villiyrttien käyttö!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunahiutaleita (esim. Mummon)
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
50 g
voita (sulaa)
1 dl
vettä
Täyte
1 kpl
sipulia
5 dl
vuohenputken lehtiä
2-3 kpl
tomaattia
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioina)
2 dl
ruokakermaa
1 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
25 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1/2 dl raastetta)
Vuohenputkipiirakka – ohje:
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina kiinteytynyt.
- Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet. Leikkaa ne muutamaan osaan. Viipaloi tomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja vuohenputket. Sekoittele, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
- Levitä esipaistetulle pohjalle sipuli-vuohenputkiseos ja tomaattiviipaleet. Murustele päälle fetajuustoa.
- Sekoita kerman joukkoon muna, mausteet ja juustoraaste. Levitä seos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa noin 25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
- Tarjoa piirakan kanssa villiyrttisalaattia.
Vuohenputken lehdet ovat parhaimmillaan nuorina ja kiiltävinä. Jos niität kasvuston, saat uusia nuoria taimia käyttöösi koko kasvukaudeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
