


Villiyrttisalaatti
Tässä on täydellinen kaava villiyrttislaattiin! Kerää alkukesän villiyrttisalaattiin 3/4 neutraaleja makuja ja loppu 1/4 happamia, makeita ja mausteisia kasveja haluamassasi suhteessa. Näin maut täydentävät toisiaan.
Valmista villiyrttisalaatti näin:
Kerää kasvit mieluiten poutasäällä. Pese ja kuivaa ne hyvin. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa.
Valmista sitrusvinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Lisää salaatin joukkoon haluamasi määrä sitrusvinaigrettea ja sekoita käsin, niin että kastike sekoittuu salaattiin tasaisesti. Tarjoa villiyrttisalaatti heti alkupalana tai pääruoan kanssa.
Säilytä loppu vinaigrette suljetussa astiassa jääkaapissa. Se säilyy hyvänä noin pari viikkoa.
* Jos haluat ruokaisamman aterian, voit tarjota villiyrttisalaatin kanssa savupotkaa, katkarapuja, uppomunan, home-, feta- tai parmesaanijuustoa.
