Villiyrttisalaatti

30 min
5
0

Villiyrttisalaatti

GL
MA
MU
0
5
Tässä on täydellinen kaava villiyrttislaattiin! Kerää alkukesän villiyrttisalaattiin 3/4 neutraaleja makuja ja loppu 1/4 happamia, makeita ja mausteisia kasveja haluamassasi suhteessa. Näin maut täydentävät toisiaan.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dlpihatähtimön eli vesiheinän varsia (paloiteltuna)
  • 1 dlisomaksaruohon lehtiä (muutamaan osaan leikattuna)
  • 1/2 dlvuohenputkien nuoria lehtiä (paloiteltuna)
  • 1/4 dlkäenkaalin eli ketunleivän lehtiä
  • 10 kplniittysuolaheinän lehteä (paloiteltuna)
  • 30 kplketo-orvokin kukkaa
  • 3 kplvoikukan kukkaa (terälehdet irti revittynä)
  • 3 kplsiankärsämön lehteä (riivittyinä)

Sitruunavinaigrette

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 dloliiviöljyä (mietoa)
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlrakuunaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista villiyrttisalaatti näin:

Kerää kasvit mieluiten poutasäällä. Pese ja kuivaa ne hyvin. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa.

Valmista sitrusvinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Lisää salaatin joukkoon haluamasi määrä sitrusvinaigrettea ja sekoita käsin, niin että kastike sekoittuu salaattiin tasaisesti. Tarjoa villiyrttisalaatti heti alkupalana tai pääruoan kanssa.

Säilytä loppu vinaigrette suljetussa astiassa jääkaapissa. Se säilyy hyvänä noin pari viikkoa.

* Jos haluat ruokaisamman aterian, voit tarjota villiyrttisalaatin kanssa savupotkaa, katkarapuja, uppomunan, home-, feta- tai parmesaanijuustoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä