Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Villiyrttisalaatti

30 min

Tässä on täydellinen kaava villiyrttislaattiin! Kerää alkukesän villiyrttisalaattiin 3/4 neutraaleja makuja ja loppu 1/4 happamia, makeita ja mausteisia kasveja haluamassasi suhteessa. Näin maut täydentävät toisiaan.

21.9.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
3 dl
pihatähtimön eli vesiheinän varsia (paloiteltuna)
1 dl
isomaksaruohon lehtiä (muutamaan osaan leikattuna)
1/2 dl
vuohenputkien nuoria lehtiä (paloiteltuna)
1/4 dl
käenkaalin eli ketunleivän lehtiä
10 kpl
niittysuolaheinän lehteä (paloiteltuna)
30 kpl
keto-orvokin kukkaa
3 kpl
voikukan kukkaa (terälehdet irti revittynä)
3 kpl
siankärsämön lehteä (riivittyinä)
Sitruunavinaigrette
1/2 dl
sitruunamehua
2 tl
sitruunankuoriraastetta
2 dl
oliiviöljyä (mietoa)
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
dijoninsinappia
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
rakuunaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria

Valmista villiyrttisalaatti näin:

Kerää kasvit mieluiten poutasäällä. Pese ja kuivaa ne hyvin. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa.

Valmista sitrusvinaigrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Lisää salaatin joukkoon haluamasi määrä sitrusvinaigrettea ja sekoita käsin, niin että kastike sekoittuu salaattiin tasaisesti. Tarjoa villiyrttisalaatti heti alkupalana tai pääruoan kanssa.

Säilytä loppu vinaigrette suljetussa astiassa jääkaapissa. Se säilyy hyvänä noin pari viikkoa.

* Jos haluat ruokaisamman aterian, voit tarjota villiyrttisalaatin kanssa savupotkaa, katkarapuja, uppomunan, home-, feta- tai parmesaanijuustoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt