Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat
1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 10 minVuohenjuusto-voitaikina tuo pasteijoihin ihan uuden koukun! Makean nektariinitäytteen kruunaa timjami.
5
Kuvat
Julkaistu 30.6.2017

Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat
Reseptin ainekset (20 kpl)
Vuohenjuusto-voitaikina
- 250 gvoita
- 150 gpehmeää vuohenjuustoa (chevre)
- 4 dlvehnä- tai spelttijauhoja
- ½ tlleivinjauhetta
- ¼ tlsuolaa
Pasteijoiden täyte
- 500 gnektariineja
- 2 dlhillosokeria
- ½sitruunan mehu
- ¾ tltimjamia
- Valmista vuohenjuusto-voitaikina. Sekoita nopeasti huoneenlämpöiseen voihin vuohenjuusto ja kuivat aineet. Älä vaivaa taikinaa. Anna levätä jääkaapissa peitettynä noin tunti.
- Kuutioi nektariinit ja poista kivet. Keitä hedelmiä sokerin kanssa noin 15 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja timjami. Anna täytteen jäähtyä.
- Kauli vuohenjuusto-voitaikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä (halkaisija 7–8 cm) tai muita kuvioita.
- Lusikoi kullekin pyörylälle ruokalusikallinen hilloa. Nosta päälle viipale juustoa. Taita puoliympyrän muotoiseksi pasteijaksi. Painele sauma haarukalla kiinni. Jos teet pasteijat kuviomuotilla, nosta kaksi palaa päällekkäin ja laita täyte niiden väliin.
- Voitele pasteijat munalla. Pistele pinta haarukalla.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin värisiä.

Helpot nektariinileivokset – saat suloiset herkkupalat uuniin alle vartissa
Maku

Omenasarvet – croissanttien kevyempi versio
Maku

Nektariini-mascarponepiirakka – kesän kaunein mökkipiirakka valmistuu ilman uunia
Maku

Täytetyt uuninektariinit
Maku

Grillatut nektariinit pekonilla ja auralla
Maku

Vuohenjuusto-aprikoosipalat
Maku

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla
Kotivinkki

Mausteiset sienipasteijat
Kotivinkki