


Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Vuohenjuusto-voitaikina tuo pasteijoihin ihan uuden koukun! Makean nektariinitäytteen kruunaa timjami.
Reseptin ainekset
20 kpl
Vuohenjuusto-voitaikina
250 g
voita
150 g
pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
4 dl
vehnä- tai spelttijauhoja
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Pasteijoiden täyte
500 g
nektariineja
2 dl
hillosokeria
½
sitruunan mehu
¾ tl
timjamia
- Valmista vuohenjuusto-voitaikina. Sekoita nopeasti huoneenlämpöiseen voihin vuohenjuusto ja kuivat aineet. Älä vaivaa taikinaa. Anna levätä jääkaapissa peitettynä noin tunti.
- Kuutioi nektariinit ja poista kivet. Keitä hedelmiä sokerin kanssa noin 15 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja timjami. Anna täytteen jäähtyä.
- Kauli vuohenjuusto-voitaikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä (halkaisija 7–8 cm) tai muita kuvioita.
- Lusikoi kullekin pyörylälle ruokalusikallinen hilloa. Nosta päälle viipale juustoa. Taita puoliympyrän muotoiseksi pasteijaksi. Painele sauma haarukalla kiinni. Jos teet pasteijat kuviomuotilla, nosta kaksi palaa päällekkäin ja laita täyte niiden väliin.
- Voitele pasteijat munalla. Pistele pinta haarukalla.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin värisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat