Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat

1 h 50 min
5
1
Vuohenjuusto-voitaikina tuo pasteijoihin ihan uuden koukun! Makean nektariinitäytteen kruunaa timjami.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

Vuohenjuusto-voitaikina

  • 250 gvoita
  • 150 gpehmeää vuohenjuustoa (chevre)
  • 4 dlvehnä- tai spelttijauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa

Pasteijoiden täyte

  • 500 gnektariineja
  • 2 dlhillosokeria
  • ½sitruunan mehu
  • ¾ tltimjamia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min
  1. Valmista vuohenjuusto-voitaikina. Sekoita nopeasti huoneenlämpöiseen voihin vuohenjuusto ja kuivat aineet. Älä vaivaa taikinaa. Anna levätä jääkaapissa peitettynä noin tunti.
  2. Kuutioi nektariinit ja poista kivet. Keitä hedelmiä sokerin kanssa noin 15 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja timjami. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Kauli vuohenjuusto-voitaikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä (halkaisija 7–8 cm) tai muita kuvioita.
  4. Lusikoi kullekin pyörylälle ruokalusikallinen hilloa. Nosta päälle viipale juustoa. Taita puoliympyrän muotoiseksi pasteijaksi. Painele sauma haarukalla kiinni. Jos teet pasteijat kuviomuotilla, nosta kaksi palaa päällekkäin ja laita täyte niiden väliin.
  5. Voitele pasteijat munalla. Pistele pinta haarukalla.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin värisiä.
MITÄ PIDIT?
5