Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihana juhlaleipä

Vuohenjuusto-pinaattileipä – mehevän sarven sisältä paljastuvat suosikkimaut

2 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 40 min

Sarven muotoon leivotussa leivässä yhdistyvät pehmeä vuohenjuusto, pinaatti ja rouhea taikina. Täytteet on leivottu sisään jo valmiiksi, joten tämä herkku toimii sellaisenaan. Jos haluat jotain lisää, kokeile leivän kanssa viipale graavi- tai kylmäsavulohta.

13.8.2025
Reseptin ainekset
14–16 viipaletta
Taikina
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
½ tl
sokeria
1½ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
grahamjauhoja
25 g
voita
Täyte
150 g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Soignon)
½ tl
mustapippuria
noin 100 g
salaattipinaattia
Voitelu
1
muna
2 rkl
siemensekoitusta

Vuohenjuusto-pinaattileipä – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli noin 1,5 cm:n paksuiseksi neliöksi. Levitä vuohenjuusto tasaiseksi kerrokseksi taikinalle ja rouhi mustapippuria päälle. Paina pinaatinlehdet tasaiseksi kerrokseksi kiinni vuohenjuustoon.
  3. Rullaa taikina kulmittain tiiviisti. Nosta pellille ja käännä rulla sarven muotoon. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Voitele leipä munalla ja ripottele siemensekoitusta päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Kypsyyden voi tarkistaa koputtamalla pohjaa. Kypsästä leivästä kuuluu kumea ääni. Anna jäähtyä puolisen tuntia liinan alla ennen leikkaamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt