


Vuohenjuusto-mansikkasalaatti
30 min
Paistettu vuohenjuusto ja mansikat ovat mahtava kesäinen makupari!
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
tuoreita mansikoita
200 g
pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
70 g
rucolaa
½ dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl
pinjansiemeniä
2 rkl
balsamicosiirappia tai -kastiketta
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Vuohenjuusto-mansikkasalaatti – ohje:
- Leikkaa vuohenjuusto noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele vuohenjuustot leivinpaperilla peitetylle pellille ja ripottele päälle oliiviöljyä.
- Paista vuohenjuustoa uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa 3 minuutin ajan. Nosta pelti uunista ja lisää pellille pinjansiemenet. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista vielä noin 2 minuuttia.
- Hienonna basilika. Sekoita hienonnettu basilika ja rucola hyvin keskenään. Asettele rucola tarjoilulautaselle.
- Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet. Poista mansikoista kanta ja puolita mansikat. Lisää salaattiin mansikat ja paistettu vuohenjuusto.
- Ripottele salaatin pinnalle oliiviöljyä ja balsamicokastiketta. Viimeistele vuohenjuusto-mansikkasalaatti ripauksella mustapippuria.
- Tarjoile esimerkiksi flank steakin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat