Maku

Voileipäleivos

1 h
4
0

Voileipäleivos

MU
0
4
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtummaa vuokaleipää

Kostutus

  • 1 dlkasvislientä

Juusto-paprikatahna

  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 200 gsulatejuustoa
  • 1 kpltomaattia (keltainen)
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1/4 tlkurkumaa
  • 1 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 dlkapriksia
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kostuta viipaloidun vuokaleivän reunat kasvisliemellä.

Paahda paprika grillissä tai uunissa mustapilkulliseksi ja poista paprikan kuori, siemenet sekä kanta. Sekoita kuuma paprika sulatejuuston kanssa. Lisää joukkoon paloiteltu tomaatti sekä tuorejuusto. Mausta tahna kurkumalla.

Lisää tahnaan tillisilppu sekä kaprikset valutettuina ja pilkottuina. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tahna tasaiseksi. Sauvasekoittimen avulla saat tahnasta sileän.

Vuoraa pieni leipävuoka kelmulla ja lado vuoan pohjalle leipiä. Ota vajaa puolet paprikatahnasta täytteeksi. Levitä täytettä leipien väliin. Jätä päällimmäiseksi leipäkerros. Nosta vuoka jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

Kumoa leipäpino vuoasta. Leikkaa se neljään osaan. Kuorruta palat lopulla juustopaprikatahnalla. Koristele muutamalla kapriksella, tillinoksalla ja ruohosipulilla.
Tarjoa voileipäleivokset juhalvasti kuohuvan lasillisen kanssa.

•Leiki väreillä ja kokeile täytteeksi valmista punajuurisalaattia. Myös päärynälevite sopii täytteeksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä