Voikukan terälehdillä maustetut rieskat herkutellaan makoisan voikukkapeston kanssa
33 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
8 minKasvaako pihalla tai pellonlaidalla voikukkia? Hyvä juttu! Kerää keltaiset kukkaset talteen ja tee niistä alkukevään herkullinen välipala. Herkulliset rieskat maistuvat makoisilta itse tehdyn peston kanssa.
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.6.2021

Voikukan terälehdillä maustetut rieskat herkutellaan makoisan voikukkapeston kanssa
Reseptin ainekset (10 kpl)
Voikukan terälehdillä maustetut rieskat
- 250 gohrajauhoja
- 250 gvehnäjauhoja
- 5 dlvettä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlleivinjauhetta
- 20voikukkaa
Voikukkapesto
- 3 dlvoikukan vihreitä lehtiä
- 2valkosipulin kynttä
- 1 dlcashewpähkinöitä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 dlparmesaaniraastetta
- 3 rklsitruunamehua
- 1 tlhunajaa
- oliiviöljyä
Näin valmistat voikukkarieskat:
- Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Taikina saa olla melko löysä.
- Nypi voikukan keltaiset terälehdet irti ja sekoita ne taikinaan.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile noin sentin paksuisia rieskoja. Taputtele rieskat litteäksi käyttäen jauhoja apuna.
- Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Rieskat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita ja kumisevat pohjaan koputettaessa.
Näin valmistat voikukkapeston:
- Laita cashewpähkinät pehmentymään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Huuhtele voikukan lehdet huolellisesti ennen käyttöä.
- Soseuta sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitsi parmesaani.
- Jos seos tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman oliiviöljyä.
- Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste.
Vinkki! Kerää mieluummin voikukan sileälaitaisia lehtiä, ne eivät ole yhtä karvaita kuin sahalaitaiset.