Voikukan terälehdillä maustetut rieskat herkutellaan makoisan voikukkapeston kanssa

33 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
8 min
Kasvaako pihalla tai pellonlaidalla voikukkia? Hyvä juttu! Kerää keltaiset kukkaset talteen ja tee niistä alkukevään herkullinen välipala. Herkulliset rieskat maistuvat makoisilta itse tehdyn peston kanssa.
KA
MU
0
0
Julkaistu: 9.6.2021


Ainekset (10 kpl)

Voikukan terälehdillä maustetut rieskat

  • 250 gohrajauhoja
  • 250 gvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 20voikukkaa

Voikukkapesto

  • 3 dlvoikukan vihreitä lehtiä
  • 2valkosipulin kynttä
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • oliiviöljyä
Tulosta

Näin valmistat voikukkarieskat:

  1. Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Taikina saa olla melko löysä.
  2. Nypi voikukan keltaiset terälehdet irti ja sekoita ne taikinaan.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile noin sentin paksuisia rieskoja. Taputtele rieskat litteäksi käyttäen jauhoja apuna.
  4. Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Rieskat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita ja kumisevat pohjaan koputettaessa.

Näin valmistat voikukkapeston:

  1. Laita cashewpähkinät pehmentymään veteen noin viideksi minuutiksi.
  2. Huuhtele voikukan lehdet huolellisesti ennen käyttöä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitsi parmesaani.
  4. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman oliiviöljyä.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste.
Vinkki! Kerää mieluummin voikukan sileälaitaisia lehtiä, ne eivät ole yhtä karvaita kuin sahalaitaiset.
Kommentoi »