


Voikukan terälehdillä maustetut rieskat herkutellaan makoisan voikukkapeston kanssa
33 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 8 min
Kasvaako pihalla tai pellonlaidalla voikukkia? Hyvä juttu! Kerää keltaiset kukkaset talteen ja tee niistä alkukevään herkullinen välipala. Herkulliset rieskat maistuvat makoisilta itse tehdyn peston kanssa.
Reseptin ainekset
10 kpl
Voikukan terälehdillä maustetut rieskat
250 g
ohrajauhoja
250 g
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ tl
leivinjauhetta
20
voikukkaa
Voikukkapesto
3 dl
voikukan vihreitä lehtiä
2
valkosipulin kynttä
1 dl
cashewpähkinöitä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
parmesaaniraastetta
3 rkl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
oliiviöljyä
Voikukkarieskat – ohje:
- Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Taikina saa olla melko löysä.
- Nypi voikukan keltaiset terälehdet irti ja sekoita ne taikinaan.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile noin sentin paksuisia rieskoja. Taputtele rieskat litteäksi käyttäen jauhoja apuna.
- Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Rieskat ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita ja kumisevat pohjaan koputettaessa.
Voikukkapesto – ohje:
- Laita cashewpähkinät pehmentymään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Huuhtele voikukan lehdet huolellisesti ennen käyttöä.
- Soseuta sauvasekoittimella kaikki muut ainekset paitsi parmesaani.
- Jos seos tuntuu liian paksulta, voit lisätä hieman oliiviöljyä.
- Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste.
Vinkki!
Kerää mieluummin voikukan sileälaitaisia lehtiä, ne eivät ole yhtä karvaita kuin sahalaitaiset.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat