Vohvelijätskit kinuskilla

5
0

Vohvelijätskit kinuskilla

Paista hauskat vohvelikeksit ja viimeistele ne aidolla vaniljajäätelöllä ja itse keitetyllä kinuskikastikkeella.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Vohvelikeksit

  • 125 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/4 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 100 gsuklaahippuja

Kinuskikastike

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • 3 dlIngman Creamy Madagaskarin Vaniljaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin kinuskikastike.

Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Lisää kerma kerralla joukkoon ja anna kiehua keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää voi ja anna kastikkeen hieman jäähtyä.

Paista sitten vohvelikeksit. Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin. Voit ottaa osan keksitaikinasta talteen myöhempää käyttöä varten tai paistaa kaikki vohvelikekseiksi.

Laita vohvelirauta lämpenemään. Ota taikinasta neljä parin ruokalusikallisen kokoista könttiä, pyöritä palloiksi. Aseta kaksi keksiä raudan väliin ja paista 1-2 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet väriä.

Irrota varovaisesti kahden haarukan avulla raudasta, laita ritilälle jäähtymään. 

Kokoa annokset asettamalla vohvelikeksien päälle reilu pallo vaniljajäätelöä sekä hieman jäähtynyttä kinuskikastiketta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä