Kotivinkki

Villivihannespizza

1 h 30 min
0
0

Villivihannespizza

Villivihanneksia pizzaan? Toimii, mutta muista, että vähemmän on enemmän. Laita villivihannespizzaan vain juustoa ja kirpeää ketunleipää tai vuohenputkea.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

Villivihannespizza:

  • 25 gtuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • noin 6 dlvehnäjauhoja
  • 2½ dlvettä

Täyte:

  • 3-4 kplmozzarellapalloa
  • parmesaanijuustoa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • noin ½ lketunleipiä varsineen tai nuoria vuohenputkenlehtiä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella. Työstä taikinaa vähintään 5 minuuttia, jotta siihen tulee hyvä sitko. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli kukin pala pyöreäksi pitsaksi ja nosta  jokainen omalle leivinpaperille.
4. Valuta ja viipaloi mozzarellat. Jaa viipaleet pitsapohjille. Raasta pinnalle parmesaania. Valuta päälle oliiviöljyä ja viimeistele pippurirouhaisulla.
5. Paista pitsat yksi kerrallaan 250–275 asteisen uunin alatasolla noin 7 minuuttia. Ripottele valmiin pitsan päälle reilusti ketunleipiä.

Vinkki!

Katso myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä. Tiedät, mitä kerätä ja miten käyttää niitä keittiössä.

Kurkkaa kaikki villivihannesreseptit!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä