Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Villivihannespizza

1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min

Villivihanneksia pizzaan? Toimii, mutta muista, että vähemmän on enemmän. Laita villivihannespizzaan vain juustoa ja kirpeää ketunleipää tai vuohenputkea.

18.3.2015
Reseptin ainekset
3 kpl
Villivihannespizza:
25 g
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
noin 6 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
vettä
Täyte:
3-4 kpl
mozzarellapalloa
parmesaanijuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
noin ½ l
ketunleipiä varsineen tai nuoria vuohenputkenlehtiä

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. 2. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella. Työstä taikinaa vähintään 5 minuuttia, jotta siihen tulee hyvä sitko. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. 3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli kukin pala pyöreäksi pitsaksi ja nosta  jokainen omalle leivinpaperille. 4. Valuta ja viipaloi mozzarellat. Jaa viipaleet pitsapohjille. Raasta pinnalle parmesaania. Valuta päälle oliiviöljyä ja viimeistele pippurirouhaisulla. 5. Paista pitsat yksi kerrallaan 250–275 asteisen uunin alatasolla noin 7 minuuttia. Ripottele valmiin pitsan päälle reilusti ketunleipiä.

Katso myös jutut villivihanneksista ja villiyrteistä. Tiedät, mitä kerätä ja miten käyttää niitä keittiössä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt