Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Viinimarjapiirakka vie makumatkalle lapsuuteen – upota kirpeät herukat makeaan kermaviilitäytteeseen

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Viinimarjapiirakka on täydellinen tarjottava kesäisessä kahvipöydässä. Kirpeän makeat viinimarjat sopivat loistavasti makeisiin leivonnaisiin.

11.7.2024
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
1
muna
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
4 dl
herukoita
200 g
kermaviiliä
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1
muna

Viinimarjapiirakka – ohje:

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja jatka sekoittamista.
  3. Lisää jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
  4. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja tarvittaessa.
  5. Lisää peratut marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon 2 tl perunajauhoa.
  6. Sekoita kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja kananmuna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
  7. Paista viinimarjapiirakkaa 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

”Käytin tässä piirakassa puna- ja mustaviinimarjoja. Punaviinimarjat ovat melko kirpeitä, mutta toimivat hyvin leivonnassa. Hieman makeamman lopputuloksen saat, jos teet piirakan kokonaan mustaviinimarjoista. Molempia käyttäen piirakasta tulee erityisen kaunis.

Viinimarjapiirakka on juuri sellainen klassikko, joka nostattelee makumuistot lapsuudesta. Konstailematon piirakkapohja, täytteenä erilaisia herukoita ja niiden päällä sokerilla maustettu kermaviili. Juuri tällaista piirakkaa oli usein tarjolla lapsuudessani ja asiaan kuului, että pohja tarttui hieman kiinni vuokaan, joten kaunista palaa oli hankala saada otettua.”

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt