Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
vegaani
munaton
maidoton
laktoositon
kasvis
gluteeniton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Viikunahillo on maistuva makupari esimerkiksi pehmeille ja koville juustoille. Täyteläinen hillo valmistuu parissakymmenessä minuutissa.

Reseptin ainekset noin 4 dl
Viikunahillo
500 gtuoreita viikunoita
1 dlvettä
2 tlsitruunan kuoriraastetta
2 rklsitruunan mehua
½ pkt (à 250 g)Minihillosokeria
Viikunahillo valmistuu näin:
- Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista kannat. Laita viikunat, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.
- Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa viikunahillo juustojen kanssa.