Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Viikunahillo on maistuva makupari esimerkiksi pehmeille ja koville juustoille. Täyteläinen hillo valmistuu parissakymmenessä minuutissa.
VE
MU
MA
LA
KA
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.9.2019

Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
Reseptin ainekset (noin 4 dl)
Viikunahillo
- 500 gtuoreita viikunoita
- 1 dlvettä
- 2 tlsitruunan kuoriraastetta
- 2 rklsitruunan mehua
- ½ pkt (à 250 g)Minihillosokeria
Viikunahillo valmistuu näin:
- Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista kannat. Laita viikunat, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
- Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.
- Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa viikunahillo juustojen kanssa.

Salmiakkinen viikunahillo
Maku

Tulinen ja makea yhdistyvät kermaiseen juustoon – viikuna-burratalautanen on illanistujaisten kaunein herkku
Meillä kotona

Pähkinä-viikuna-uunibrie
Maku

Mausteinen kurpitsahillo – käytä marmeladin tapaan
Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku

Kirsikka-lakritsihilloke
Maku

Tomaattichutney on mahtavan monipuolinen lisuke
Kotivinkki

Mausteinen tomaattihillo – täydellinen kumppani lihalle ja juustoille
Meillä kotona