Kotivinkki

Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Viikunahillo on maistuva makupari esimerkiksi pehmeille ja koville juustoille. Täyteläinen hillo valmistuu parissakymmenessä minuutissa.
VE
MU
MA
LA
KA
GL
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (noin 4 dl)

Viikunahillo

  • 500 gtuoreita viikunoita
  • 1 dlvettä
  • 2 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ pkt (à 250 g)Minihillosokeria
Tulosta

Viikunahillo valmistuu näin:

  1. Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista kannat. Laita viikunat, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu kattilaan.
  2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
  3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa viikunahillo juustojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0