4,3(6)
Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
vegaani
munaton
maidoton
laktoositon
kasvis
gluteeniton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Viikunahillo on maistuva makupari esimerkiksi pehmeille ja koville juustoille. Täyteläinen hillo valmistuu parissakymmenessä minuutissa.
Julkaistu 27.9.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset noin 4 dl
Viikunahillo
500 gtuoreita viikunoita
1 dlvettä
2 tlsitruunan kuoriraastetta
2 rklsitruunan mehua
½ pkt (à 250 g)Minihillosokeria

Viikunahillo valmistuu näin:

  1. Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista kannat. Laita viikunat, vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu kattilaan.
  2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
  3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa viikunahillo juustojen kanssa.

Kommentoi »