Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Viikunagrissinit ja porotahna

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Ihanat viikunagrissinit saavat dipikseen maukkaan porotahnan. Makea viikuna, suolainen kylmäsavuporo ja kirpsakka piparjuuri toimivat upeasti yhdessä!

20.11.2013
Reseptin ainekset
30 kpl
3 dl
vettä (haaleaa)
15 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
rosmariinia
3/4 dl
oliiviöljyä
7 1/2 dl
vehnäjauhoja (erikois)
100 g
kuivattuja viikunoita (hienonnettuna)
Poro-piparjuuritahna
250 g
tuorejuustoa (piparjuuri, esim. Cantadou)
100 g
kylmäsavustettua poroa
200 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
lehtipersiljaa (hienoksi silputtuna)
2 rkl
roseepippuria (rouhittuna)
1/4 tl
mustapippuria

Liuota murennettu hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola, rosmariini ja oliiviöljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vaivaten. Lisää lopuksi viikunat.

Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele palat ohuiksi ja pitkiksi tangoiksi.

Nosta ne kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista viikunagrissineitä 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes leipätikut saavat kauniin värin.

Jäähdytä viikunagrissinit ritilällä.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää hienonnettu savuporo, jogurtti, persilja, rosee- ja mustapippuri.

Tarkista poro-piparjuuritahnan maku.

Tarjoa poro-piparjuuritahna viikunagrissinien kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt