Maku

Viikunagrissinit ja porotahna

1 h 50 min
4.1
1

Viikunagrissinit ja porotahna

Ihanat viikunagrissinit saavat dipikseen maukkaan porotahnan. Makea viikuna, suolainen kylmäsavuporo ja kirpsakka piparjuuri toimivat upeasti yhdessä!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 3 dlvettä (haaleaa)
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja (erikois)
  • 100 gkuivattuja viikunoita (hienonnettuna)

Poro-piparjuuritahna

  • 250 gtuorejuustoa (piparjuuri, esim. Cantadou)
  • 100 gkylmäsavustettua poroa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienoksi silputtuna)
  • 2 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Liuota murennettu hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola, rosmariini ja oliiviöljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vaivaten. Lisää lopuksi viikunat.

Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele palat ohuiksi ja pitkiksi tangoiksi.

Nosta ne kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista viikunagrissineitä 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes leipätikut saavat kauniin värin.

Jäähdytä viikunagrissinit ritilällä.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää hienonnettu savuporo, jogurtti, persilja, rosee- ja mustapippuri.

Tarkista poro-piparjuuritahnan maku.

Tarjoa poro-piparjuuritahna viikunagrissinien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä