Vihreä siikakakku

25 h
5
0

Vihreä siikakakku

Teksti Maarit Cederbeg
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

  • 1 kpltummaa vuokaleipää
  • 1 kplvaaleaa vuokaleipää

Paprika-juustolevite

  • 4 kplpaprikaa
  • 200 gsulatejuustoa
  • 1 rklketsuppia
  • 1/4 tlchilirouhetta

Hernevoi

  • 200 gherneitä
  • 50 gvoita
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 100 gtuorejuustoa (maustamaton)

Siikatäyte

  • 500 gsavustettua siikaa
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 4 rkltuoretta tilliä

Kostutus

  • 5 dlvettä
  • 1 dlsitruunamehua

Väliin

  • 2 dlkurkkurelissiä

Kuorrutus

  • 400 gsulatejuustoa
  • 1 dlsmetanaa
  • 1 tlsinappia

Koristelu

  • 2 dlrucolaa
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (mustia)

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Ohjeesta valmistuu kaksi keskikokoista kakkua. Leikka vuokaleivät pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kuivat reunat (säästä,kuivata ja jauha korppujauhoiksi).

Tee levitteet: Paahda paprikat 250-asteisessa uunissa pilkullisiksi. Poista kuori, kanta ja siemenet ja hienonna paprikat. Sekoita paprika sulatejuuston kanssa tahnamaiseksi. Mausta tomaattikastikkeella ja chiliripauksella.

Höyrytä herneet pehmeiksi ja jauha tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää voi,öljy,sitruuna ja tuorejuusto. Mausta tarvittaessa suolalla. Yrttiaikaan vihreään tahnaan voi lisätä esimerkiksi hiukan timjamia tai oreganoa.

Perkaa savustettu siika ruodottomaksi ja jauha tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tuorejuusto ja sitruunapippuri sekä tuoreiden yrttien aikaan salviaa tai tilliä.

Kostuta leipäviipaleet molemmin puolin. Sivele tummalle leivälle kerros kurkkurelissiä, joka myös kostuttaa leipää.

Levitä tahnat kerroksittain tumman ja vaalean leipäkerroksen väliin ja kääri täytetty kakku kelmuun ja pane kylmään. Kakku saa vetäytyä ainakin tunnin verran, mieluiten yön yli.

Sekoita sulatejuusto ja smetana, mausta sinapilla. Jos et saa notkeaa sulatejuustoa, lämmitä juusto miedolla lämmöllä teflonkattilassa ja sekoita joukkoon smetana. Älä kuitenkaan keitä.

Valuta kuorrutus haaleana kakulle. Jähmettyneen kuorrutuksen päälle voi pursottaa väriraidat, esimerkiksi hernetahnaa. Koristele kakku oliiveilla ja rucolan lehdillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä