Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vihreä siikakakku

25 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
14.4.2009
Reseptin ainekset
40 palaa
1 kpl
tummaa vuokaleipää
1 kpl
vaaleaa vuokaleipää
Paprika-juustolevite
4 kpl
paprikaa
200 g
sulatejuustoa
1 rkl
ketsuppia
1/4 tl
chilirouhetta
Hernevoi
200 g
herneitä
50 g
voita
1/2 dl
ruokaöljyä
1/2 tl
sitruunamehua
100 g
tuorejuustoa (maustamaton)
Siikatäyte
500 g
savustettua siikaa
200 g
tuorejuustoa (maustamaton)
1 tl
sitruunapippuria (suolaton)
4 rkl
tuoretta tilliä
Kostutus
5 dl
vettä
1 dl
sitruunamehua
Väliin
2 dl
kurkkurelissiä
Kuorrutus
400 g
sulatejuustoa
1 dl
smetanaa
1 tl
sinappia
Koristelu
2 dl
rucolaa
1 dl
kivettömiä oliiveja (mustia)

Ohjeesta valmistuu kaksi keskikokoista kakkua. Leikka vuokaleivät pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Poista viipaleista kuivat reunat (säästä,kuivata ja jauha korppujauhoiksi).

Tee levitteet: Paahda paprikat 250-asteisessa uunissa pilkullisiksi. Poista kuori, kanta ja siemenet ja hienonna paprikat. Sekoita paprika sulatejuuston kanssa tahnamaiseksi. Mausta tomaattikastikkeella ja chiliripauksella.

Höyrytä herneet pehmeiksi ja jauha tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää voi,öljy,sitruuna ja tuorejuusto. Mausta tarvittaessa suolalla. Yrttiaikaan vihreään tahnaan voi lisätä esimerkiksi hiukan timjamia tai oreganoa.

Perkaa savustettu siika ruodottomaksi ja jauha tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tuorejuusto ja sitruunapippuri sekä tuoreiden yrttien aikaan salviaa tai tilliä.

Kostuta leipäviipaleet molemmin puolin. Sivele tummalle leivälle kerros kurkkurelissiä, joka myös kostuttaa leipää.

Levitä tahnat kerroksittain tumman ja vaalean leipäkerroksen väliin ja kääri täytetty kakku kelmuun ja pane kylmään. Kakku saa vetäytyä ainakin tunnin verran, mieluiten yön yli.

Sekoita sulatejuusto ja smetana, mausta sinapilla. Jos et saa notkeaa sulatejuustoa, lämmitä juusto miedolla lämmöllä teflonkattilassa ja sekoita joukkoon smetana. Älä kuitenkaan keitä.

Valuta kuorrutus haaleana kakulle. Jähmettyneen kuorrutuksen päälle voi pursottaa väriraidat, esimerkiksi hernetahnaa. Koristele kakku oliiveilla ja rucolan lehdillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt