


Vihreä risotto on täyteläisen juustoinen klassikko
35 min
Vihreä risotto on täyteläisen juustoinen klassikkoruoka, joka saa herkullista makua ja väriä parsakaalista, pinaatista ja basilikasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (400 g)
parsakaali
40 g
pinaattia
1 rku
basilikaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
kasvisfondia
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl
voita
Lisäksi
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa
parmesaaniraastetta
Vihreä risotto – ohje:
- Huuhtele parsakaali ja leikkaa se varsineen paloiksi monitoimikoneen kulhoon. Ota halutessasi muutama kukinto erikseen ja höyrytä ne annosten viimeistelyyn. Lisää pinaatit ja basilika kulhoon. Soseuta hienoksi muruksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää riisi ja sekoittele hetki.
- Lisää kasvisfondi ja kuumaa vettä 1–2 desiä kerrallaan risottoon. Sekoita. Jatka veden lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita risottoa reippaasti, kun lisäät vettä.
- Lisää kasvisseos, sitruunanmehu, suola ja pippuri ja kuumenna höyryäväksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja voi. Viimeistele risottoannokset parsakaalilla, yrteillä ja parmesaaniraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat