Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vihreä risotto on täyteläisen juustoinen klassikko

35 min

Vihreä risotto on täyteläisen juustoinen klassikkoruoka, joka saa herkullista makua ja väriä parsakaalista, pinaatista ja basilikasta.

29.11.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (400 g)
parsakaali
40 g
pinaattia
1 rku
basilikaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 rkl
kasvisfondia
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
100 g
parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl
voita
Lisäksi
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa
parmesaaniraastetta

Vihreä risotto – ohje:

  1. Huuhtele parsakaali ja leikkaa se varsineen paloiksi monitoimikoneen kulhoon. Ota halutessasi muutama kukinto erikseen ja höyrytä ne annosten viimeistelyyn. Lisää pinaatit ja basilika kulhoon. Soseuta hienoksi muruksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi kattilassa tai vedenkeittimessä.
  3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää riisi ja sekoittele hetki.
  4. Lisää kasvisfondi ja kuumaa vettä 1–2 desiä kerrallaan risottoon. Sekoita. Jatka veden lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita risottoa reippaasti, kun lisäät vettä.
  5. Lisää kasvisseos, sitruunanmehu, suola ja pippuri ja kuumenna höyryäväksi. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja voi. Viimeistele risottoannokset parsakaalilla, yrteillä ja parmesaaniraasteella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt