Maku

Jo vihertää! Höystä himoittu nuudeliklassikko keväiseksi – vihreässä pad thaissa rouskuvat varsiparsakaalit, sokeriherneet ja tietysti suolapähkinät

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Vihreä pad thai on keväinen versio suositusta thaimaalaisesta klassikosta pad thaista. Käytä pelkästään vihreitä kasviksia tai piristä ripauksella liilaa, kuten violetilla varsiparsakaalilla. Vaihtele kasviksia satokauden mukaan ja hyödynnä myös kaapin jämät!
GL
KA
MA
0
0
Julkaistu: 20.4.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 100 gvihreää tai violettia varsiparsakaalia
  • 3kevätsipulia
  • 200 gpaksuja riisinuudeleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 100 gsokeriherneitä
  • 100 gsalaattisekoitusta (lehtimangoldia, pinaattia ja rucolaa)
  • 2munaa
  • 1lime

Kastike

  • ½ dl tamarinditahnaa (esim. Spice Up)
  • ½ dl ruokosokeria
  • 3 rkl kalakastiketta

Lisäksi

  • 1 dlsuolapähkinöitä
Tulosta

Vihreä pad thai valmistuu näin:

  1. Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa isommat pitkittäin halki. Hienonna kevätsipulit.
  2. Murra nuudelit kulhossa hieman pienemmiksi. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä ja anna pehmetä muutaman minuutti. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään odottamaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää varsiparsakaalit ja sokeriherneet. Paista käännellen muutama minuutti. Lisää kevätsipulit ja salaattisekoitus ja paista vielä hetki.
  5. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Siirrä kasvikset pannun laidalle. Kaada munaseos pannulle, anna hyytyä hetki ja sekoita se sitten kasviksiin.
  6. Lisää nuudelit ja reilu puolet kastikkeesta. Jatka paistamista, kunnes nuudelit ovat kuumenneet.
  7. Purista pannulle limen mehu ja viimeistele nuudelit suolapähkinöillä sekä lopulla kastikkeella.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ruokainspiraatiota arkeen! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »