Maku

Victoria sponge -kakku

1 h 10 min
5
1

Victoria sponge -kakku

Mikä ihana kesäkakku! Queen Victoria sponge -kakku on saanut nimensä kuningatar Viktorialta, joka tarinan mukaan nautiskeli viipaleen tätä kakkua iltapäiväteen kera. Kuningattaren suosikkikakkuun on tässä ohjeessa lisätty vadelmia ja mustikoita.
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 175 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rkltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 1/2 dlsitruunatahnaa (lemon curd) (tai lime curdia)

Koristelu

  • 3 dlvadelmia
  • 2 dlmustikoita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele kaksi kakkuvuokaa (Ø 20–22 cm) ja vuoraa pohjat leivinpaperilla.

Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele muna-voiseoksen joukkoon.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Jos vuoat eivät mahdu ritilälle samanaikaisesti, voit paistaa kakkupohjat kahdessa tasossa. Pidennä tällöin hieman paistoaikaa ja vaihda vuokien paikkaa paistoajan puolessavälissä.

Anna kakkujen jäähtyä hetki

vuoissaan ja kumoa ne ritilän päälle jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.

Levitä toisen jäähtyneen kakkupohjan päälle limettitahna sekä  puolet sitruunakermasta ja tuoreista marjoista.

Nosta varovasti päälle toinen kakku ja levitä sen päälle loppu sitruunakerma ja loput marjat.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä