


Victoria sponge -kakku
Mikä ihana kesäkakku! Queen Victoria sponge -kakku on saanut nimensä kuningatar Viktorialta, joka tarinan mukaan nautiskeli viipaleen tätä kakkua iltapäiväteen kera. Kuningattaren suosikkikakkuun on tässä ohjeessa lisätty vadelmia ja mustikoita.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele kaksi kakkuvuokaa (Ø 20–22 cm) ja vuoraa pohjat leivinpaperilla.
Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele muna-voiseoksen joukkoon.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Jos vuoat eivät mahdu ritilälle samanaikaisesti, voit paistaa kakkupohjat kahdessa tasossa. Pidennä tällöin hieman paistoaikaa ja vaihda vuokien paikkaa paistoajan puolessavälissä.
Anna kakkujen jäähtyä hetki
vuoissaan ja kumoa ne ritilän päälle jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.
Levitä toisen jäähtyneen kakkupohjan päälle limettitahna sekä puolet sitruunakermasta ja tuoreista marjoista.
Nosta varovasti päälle toinen kakku ja levitä sen päälle loppu sitruunakerma ja loput marjat.