Maku

Verigreippi-fenkolisalaatti

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Raikkaat verigreippiviipaleet ja seitinohuet fenkolisuikaleet ovat upea ja suuta raikastava makupari joulupöydän runsauden keskellä.
GL
KA
LA
MA
MU
4.6
0
Julkaistu: 8.12.2014


Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplfenkolia
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 2 kplverigreippiä
  • 1 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 100 grucolaa
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa

Vinegretti

  • 3/4 dlneitsytoliiviöljyä (tai avokadoöljyä)
  • 1/3 dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
  • 1/2 rklgreippitäysmehua (tai itse verigreipistä puristettua)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta
Huuhtele ja halkaise fenkoli. Poista vaurioituneet kohdat.
Suikaloi fenkoli erittäin ohueksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä.
Siirrä fenkoli siivilään ja ripottele päälle suolaa. Valuta fenkolia siivilässä 15 minuuttia. Purista fenkolista mahdollisimman paljon nestettä pois, lusikalla painaen.
Poista greipeistä uloimmat kuoret ja irrota hedelmälohkot sisemmistä kalvoistaan terävällä veitsellä. Ota talteen hieman mehua vinegrettiä varten.
Huuhtele salaatit ja kuivaa ne salaattilingossa tai puhtaan pyyhkeen päällä.
Sommittele salaattivadille vuorotellen salaattia, fenkolia ja veri-greippiä.
Ravista vinegretti sekaisin korkillisessa pikkupullossa. Kaada vinegretti verigreippi-fenkolisalaatille tai tarjoa erikseen.
*Jos verigreippi maistuu kovin happamalta, voit ripotella hedelmälohkoille hieman sokeria.
MITÄ PIDIT?
4.57
Kommentoi »