Maku

Verigreippi-fenkolisalaatti

30 min
5
0

Verigreippi-fenkolisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Raikkaat verigreippiviipaleet ja seitinohuet fenkolisuikaleet ovat upea ja suuta raikastava makupari joulupöydän runsauden keskellä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplfenkolia
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 2 kplverigreippiä
  • 1 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 100 grucolaa
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa

Vinegretti

  • 3/4 dlneitsytoliiviöljyä (tai avokadoöljyä)
  • 1/3 dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa, esim. omena-)
  • 1/2 rklgreippitäysmehua (tai itse verigreipistä puristettua)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele ja halkaise fenkoli. Poista vaurioituneet kohdat.

Suikaloi fenkoli erittäin ohueksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä.

Siirrä fenkoli siivilään ja ripottele päälle suolaa. Valuta fenkolia siivilässä 15 minuuttia. Purista fenkolista mahdollisimman paljon nestettä pois, lusikalla painaen.

Poista greipeistä uloimmat kuoret ja irrota hedelmälohkot sisemmistä kalvoistaan terävällä veitsellä. Ota talteen hieman mehua vinegrettiä varten.

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne salaattilingossa tai puhtaan pyyhkeen päällä.

Sommittele salaattivadille vuorotellen salaattia, fenkolia ja veri-greippiä.

Ravista vinegretti sekaisin korkillisessa pikkupullossa. Kaada vinegretti verigreippi-fenkolisalaatille tai tarjoa erikseen.

*Jos verigreippi maistuu kovin happamalta, voit ripotella hedelmälohkoille hieman sokeria.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä