Maku

Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella

38 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
18 min
Veriappelsiinitiramisu vie sinut makumatkalle Italian aurinkoon. Hehkuvan oranssilla veriappelsiinihillokkeella säväytetty klassikkojälkiruoka on kuin suoraan Sisiliasta.
4
0


Ainekset (10 annosta)

  • 1 pkt (200 g)Savoiardi-keksejä

Veriappelsiinihilloke

  • 1 kgluomuveriappelsiineja
  • 1 pktminihillosokeria (Dansukker)

Kostutus

  • 1½ dlvahvaa kahvijuomaa tai espressoa
  • ½ dlveriappelsiinin mehua

Täyte

  • 3 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponea
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 rkltummaa kaakaojauhetta
Tulosta

Veriappelsiinitiramisu valmistetaan näin:

  1. Tee ensin veriappelsiinihilloke. Kuori appelsiinit veitsellä kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
  2. Lisää minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Jäähdytä kylmäksi.
  3. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto paksuuntuu.
  4. Sekoita kostutusliemi.
  5. Kokoa tiramisu 1½ litran vuokaan. Upota keksit yksitellen nopeasti kostutusliemeen ja lado vieri viereen vuokaan.
  6. Levitä puolet appelsiinihillokkeesta keksien päälle. Lusikoi seuraava kerros mascarponevaahtoa. Tee samoin toinen kerros kaikkia, niin että mascarponevaahtoa tulee päällimmäiseksi.
  7. Nosta tiramisu jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Keitä veriappelsiinihilloke valmiiksi jo edellisenä päivänä.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »