Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
Kasvis
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Veriappelsiinitiramisu vie sinut makumatkalle Italian aurinkoon. Hehkuvan oranssilla veriappelsiinihillokkeella säväytetty klassikkojälkiruoka on kuin suoraan Sisiliasta.
Tee ensin veriappelsiinihilloke. Kuori appelsiinit veitsellä kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
Lisää minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Jäähdytä kylmäksi.
Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto paksuuntuu.
Sekoita kostutusliemi.
Kokoa tiramisu 1½ litran vuokaan. Upota keksit yksitellen nopeasti kostutusliemeen ja lado vieri viereen vuokaan.
Levitä puolet appelsiinihillokkeesta keksien päälle. Lusikoi seuraava kerros mascarponevaahtoa. Tee samoin toinen kerros kaikkia, niin että mascarponevaahtoa tulee päällimmäiseksi.
Nosta tiramisu jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Keitä veriappelsiinihilloke valmiiksi jo edellisenä päivänä.