Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Veriappelsiinitiramisu vie sinut makumatkalle Italian aurinkoon. Hehkuvan oranssilla veriappelsiinihillokkeella säväytetty klassikkojälkiruoka on kuin suoraan Sisiliasta.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.2.2020

Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 pkt (200 g)Savoiardi-keksejä
Veriappelsiinihilloke
- 1 kgveriappelsiineja
- 1 pktminihillosokeria (Dansukker)
Kostutus
- 1½ dlvahvaa kahvijuomaa tai espressoa
- ½ dlveriappelsiinin mehua
Täyte
- 3 dlvispikermaa
- 250 gmascarponea
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 1 rkltummaa kaakaojauhetta
Veriappelsiinitiramisu valmistetaan näin:
- Tee ensin veriappelsiinihilloke. Kuori appelsiinit veitsellä kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
- Lisää minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Jäähdytä kylmäksi.
- Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto paksuuntuu.
- Sekoita kostutusliemi.
- Kokoa tiramisu 1½ litran vuokaan. Upota keksit yksitellen nopeasti kostutusliemeen ja lado vieri viereen vuokaan.
- Levitä puolet appelsiinihillokkeesta keksien päälle. Lusikoi seuraava kerros mascarponevaahtoa. Tee samoin toinen kerros kaikkia, niin että mascarponevaahtoa tulee päällimmäiseksi.
- Nosta tiramisu jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Keitä veriappelsiinihilloke valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Maku

Veriappelsiinibellini – kuohuva ja hedelmäinen malja valmistuu sukkelasti kolmesta raaka-aineesta
Kotivinkki

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku

Veriappelsiinidrinkki on ihanan raikas talven piristäjä
Maku

Tiramisu – tee kotona Italian rakkain jälkiruoka
Maku

Sitruunainen tiramisu
Maku

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku