Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Veriappelsiinitiramisu vie sinut makumatkalle Italian aurinkoon. Hehkuvan oranssilla veriappelsiinihillokkeella säväytetty klassikkojälkiruoka on kuin suoraan Sisiliasta.

12.2.2020
Reseptin ainekset
10 annosta
1 pkt (200 g)
Savoiardi-keksejä
Veriappelsiinihilloke
1 kg
veriappelsiineja
1 pkt
minihillosokeria (Dansukker)
Kostutus
1½ dl
vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
½ dl
veriappelsiinin mehua
Täyte
3 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
2 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta

Veriappelsiinitiramisu – ohje:

  1. Tee ensin veriappelsiinihilloke. Kuori appelsiinit veitsellä kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
  2. Lisää minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Jäähdytä kylmäksi.
  3. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto paksuuntuu.
  4. Sekoita kostutusliemi.
  5. Kokoa tiramisu 1½ litran vuokaan. Upota keksit yksitellen nopeasti kostutusliemeen ja lado vieri viereen vuokaan.
  6. Levitä puolet appelsiinihillokkeesta keksien päälle. Lusikoi seuraava kerros mascarponevaahtoa. Tee samoin toinen kerros kaikkia, niin että mascarponevaahtoa tulee päällimmäiseksi.
  7. Nosta tiramisu jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!

Keitä veriappelsiinihilloke valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt