


Veriappelsiinitiramisu – talven päräyttävin jälkiruoka täytetään itse keitetyllä veriappelsiinihillokkeella
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Veriappelsiinitiramisu vie sinut makumatkalle Italian aurinkoon. Hehkuvan oranssilla veriappelsiinihillokkeella säväytetty klassikkojälkiruoka on kuin suoraan Sisiliasta.
Reseptin ainekset
10 annosta
1 pkt (200 g)
Savoiardi-keksejä
Veriappelsiinihilloke
1 kg
veriappelsiineja
1 pkt
minihillosokeria (Dansukker)
Kostutus
1½ dl
vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
½ dl
veriappelsiinin mehua
Täyte
3 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
2 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta
Veriappelsiinitiramisu – ohje:
- Tee ensin veriappelsiinihilloke. Kuori appelsiinit veitsellä kuorettomiksi lohkoiksi suoraan kattilaan ja puserra kalvokimpuista mehu lohkojen päälle.
- Lisää minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Jäähdytä kylmäksi.
- Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto paksuuntuu.
- Sekoita kostutusliemi.
- Kokoa tiramisu 1½ litran vuokaan. Upota keksit yksitellen nopeasti kostutusliemeen ja lado vieri viereen vuokaan.
- Levitä puolet appelsiinihillokkeesta keksien päälle. Lusikoi seuraava kerros mascarponevaahtoa. Tee samoin toinen kerros kaikkia, niin että mascarponevaahtoa tulee päällimmäiseksi.
- Nosta tiramisu jääkaappiin 2–3 tunniksi tai yön yli. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoamista.
Vinkki!
Keitä veriappelsiinihilloke valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat