Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minVeriappelsiinilohi on rasvaisen lohen ja pirteän veriappelsiinin rakkaustarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hedelmien alla uunilohi kypsyy ihanan meheväksi. Loraus seesamiöljyä, kalakastiketta ja ripaus inkivääriä antavat veriappelsiinilohelle aasialaisen fiiliksen.
GL
LA
MA
MU
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.1.2019

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Reseptin ainekset (4 annosta)
Veriappelsiinilohi
- 600 glohifileetä
- 3 rklveriappelsiinimehua
- 2 tltuoretta inkiväätiä
- 2 rklkalakastiketta
- 2 rklseesamiöljyä
- 1 rklhunajaa
- 1 tlsormisuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Pinnalle
- 2veriappelsiinia
Viimeistely
- 1/2 tlsormisuolaa
Veriappelsiinilohi valmistuu helposti näin:
- Nosta lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
- Purista puolikkaasta veriappelsiinista mehu. Raasta inkivääri. Mausta lohifilee mehulla, kalakastikkeella, seesamiöljyllä, hunajalla, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne kalan päälle.
- Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Viimeistele veriappelsiinilohi sormisuolalla ennen tarjoilua.
Vinkki!
Sesongin ulkopuolella lohen pinnalle voi latoa veriappelsiinin sijaan verigreippi- tai appelsiiniviipaleita.
Vinkki!
Paistatko uunilohen aina kuumassa uunissa? Kokeile alhaisempaa lämpötilaa, sillä 175 asteessa rasva pysyy paremmin mehevöittämässä kalaa eikä irtoa vuoassa tiriseväksi rasvalammikoksi.

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Maku

Veriappelsiinidrinkki on ihanan raikas talven piristäjä
Maku

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Kvinoasalaatti & veriappelsiinivinegrette
Maku

Veriappelsiinivispipuuro
Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku

Salaatti paahdetuilla porkkanoilla ja veriappelsiinilla
Maku