Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Veriappelsiinilohi on rasvaisen lohen ja pirteän veriappelsiinin rakkaustarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hedelmien alla uunilohi kypsyy ihanan meheväksi. Loraus seesamiöljyä, kalakastiketta ja ripaus inkivääriä antavat veriappelsiinilohelle aasialaisen fiiliksen.

16.1.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Veriappelsiinilohi
600 g
lohifileetä
3 rkl
veriappelsiinimehua
2 tl
tuoretta inkiväätiä
2 rkl
kalakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
sormisuolaa
1/4 tl
mustapippuria
Pinnalle
2
veriappelsiinia
Viimeistely
1/2 tl
sormisuolaa

Veriappelsiinilohi – ohje:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Purista puolikkaasta veriappelsiinista mehu. Raasta inkivääri. Mausta lohifilee mehulla, kalakastikkeella, seesamiöljyllä, hunajalla, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele veriappelsiinilohi sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkit!

  • Sesongin ulkopuolella lohen pinnalle voi latoa veriappelsiinin sijaan verigreippi- tai appelsiiniviipaleita.
  • Paistatko uunilohen aina kuumassa uunissa? Kokeile alhaisempaa lämpötilaa, sillä 175 asteessa rasva pysyy paremmin mehevöittämässä kalaa eikä irtoa vuoassa tiriseväksi rasvalammikoksi.
  • Katso myös suosittu perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt