4,4(10)
Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Veriappelsiinilohi on rasvaisen lohen ja pirteän veriappelsiinin rakkaustarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hedelmien alla uunilohi kypsyy ihanan meheväksi. Loraus seesamiöljyä, kalakastiketta ja ripaus inkivääriä antavat veriappelsiinilohelle aasialaisen fiiliksen.
16.1.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Veriappelsiinilohi
600 glohifileetä
3 rklveriappelsiinimehua
2 tltuoretta inkiväätiä
2 rklkalakastiketta
2 rklseesamiöljyä
1 rklhunajaa
1 tlsormisuolaa
1/4 tlmustapippuria
Pinnalle
2veriappelsiinia
Viimeistely
1/2 tlsormisuolaa

Veriappelsiinilohi – ohje:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Purista puolikkaasta veriappelsiinista mehu. Raasta inkivääri. Mausta lohifilee mehulla, kalakastikkeella, seesamiöljyllä, hunajalla, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele veriappelsiinilohi sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkit!

  • Sesongin ulkopuolella lohen pinnalle voi latoa veriappelsiinin sijaan verigreippi- tai appelsiiniviipaleita.
  • Paistatko uunilohen aina kuumassa uunissa? Kokeile alhaisempaa lämpötilaa, sillä 175 asteessa rasva pysyy paremmin mehevöittämässä kalaa eikä irtoa vuoassa tiriseväksi rasvalammikoksi.
  • Katso myös perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo