Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Veriappelsiinilohi on rasvaisen lohen ja pirteän veriappelsiinin rakkaustarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hedelmien alla uunilohi kypsyy ihanan meheväksi. Loraus seesamiöljyä, kalakastiketta ja ripaus inkivääriä antavat veriappelsiinilohelle aasialaisen fiiliksen.
Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne kalan päälle.
Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Viimeistele veriappelsiinilohi sormisuolalla ennen tarjoilua.
Vinkit!
Sesongin ulkopuolella lohen pinnalle voi latoa veriappelsiinin sijaan verigreippi- tai appelsiiniviipaleita.
Paistatko uunilohen aina kuumassa uunissa? Kokeile alhaisempaa lämpötilaa, sillä 175 asteessa rasva pysyy paremmin mehevöittämässä kalaa eikä irtoa vuoassa tiriseväksi rasvalammikoksi.
Katso myös perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!