Maku

Veriappelsiinilohi – raikas appelsiini hurmaa uunilohen pinnalla

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Veriappelsiinilohi on rasvaisen lohen ja pirteän veriappelsiinin rakkaustarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hedelmien alla uunilohi kypsyy ihanan meheväksi. Loraus seesamiöljyä, kalakastiketta ja ripaus inkivääriä antavat veriappelsiinilohelle aasialaisen fiiliksen.
GL
LA
MA
MU
4.4
0
Julkaistu: 16.1.2019


Ainekset (4 annosta)

Veriappelsiinilohi

  • 600 glohifileetä
  • 3 rklveriappelsiinimehua
  • 2 tltuoretta inkiväätiä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2veriappelsiinia

Viimeistely

  • 1/2 tlsormisuolaa
Tulosta

Veriappelsiinilohi valmistuu helposti näin:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Purista puolikkaasta veriappelsiinista mehu. Raasta inkivääri. Mausta lohifilee mehulla, kalakastikkeella, seesamiöljyllä, hunajalla, inkiväärillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa loput appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele veriappelsiinilohi sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Sesongin ulkopuolella lohen pinnalle voi latoa veriappelsiinin sijaan verigreippi- tai appelsiiniviipaleita.

Vinkki!

Paistatko uunilohen aina kuumassa uunissa? Kokeile alhaisempaa lämpötilaa, sillä 175 asteessa rasva pysyy paremmin mehevöittämässä kalaa eikä irtoa vuoassa tiriseväksi rasvalammikoksi.

Kommentoi »