Maku

Venlan paremmat ritarit

20 min
5
0

Venlan paremmat ritarit

Teksti Virpi Tissari-Simola
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gpullaa (pitko)
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)

Koristelu

  • 1/2 tlkanelia
  • 1 rklsokeria

Lisäksi

  • 100 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 5 rklvadelmahilloa
  • 200 gvadelmia (pakaste, kotimainen)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Viipaloi pullapitko tai leipä. Sekoita munan joukkoon osa maidosta (1 dl) ja lisää vehnäjauhot. Sekoita mukaan loppu maito. Kääntele pullaviipaleita munamaidossa, kunnes viipaleet imevät hieman nestettä ja turpoavat.

Paista viipaleet pannulla kullankeltaisiksi. Ripottele paistopintaan kaneli-sokeria.

Levitä hieman jäähtyneille viipaleille tuorejuustoa ja koristele ne hillolla sekä vadelmilla.

•Pakastevadelmat pysyvät kauniina, kun kiillotat ne hyytelösokeriliemellä: Kiehauta 1 dl vettä ja sekoita joukkoon 1/2 dl hyytelösokeria. Jäähdytä 4 minuuttia ja sivele liemi marjojen päälle. Jos pulla tai leipä on tuoretta, riittää puolet maidosta kostukkeeksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä