Venäläiset kurkut
2944 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2944 h Venäläiset kurkut ovat parhaimmillaan 3–4 kuukauden kuluttua säilömisestä. Tämä ottaa aikansa, mutta lopputulos todella palkitsee!
KA
LA
MA
MU
VE
3.9
Kuvat
Julkaistu 20.9.2005

Venäläiset kurkut
Reseptin ainekset (1 annosta)
Venäläiset kurkut
- 2000 gavomaankurkkua
- 1 kplruisleipäviipaletta
- 3 dlmustaherukanlehtiä
- 20 kpltillinkukintoja
- 3 rklpiparjuurta (lastuina)
- 5 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
- 1 rklmaustepippuria
Liemi
- 30 dlvettä
- 125 gmerisuolaa
- 1 dlväkiviinaetikkaa
Venäläiset kurkut valmistuvat näin:
- Pese kurkut huolellisesti. Voit säilöä kurkut kokonaisina tai pitkittäisiksi lohkoiksi leikattuina. Kiehauta liemen vesi ja suola (2 dl). Anna jäähtyä ja lisää etikka.
- Lado kurkkupurkin pohjalle pala hapanleipää ja sen päälle mustaherukan lehtiä (tarvitset yhteensä noin 20 kpl). Lisää kerros tillinkukintoja, piparjuurta, valkosipulia, maustepippureita ja niiden päälle kurkkuja. Toista kerrokset. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi lehtiä.
- Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle. Nosta pinnalle painoksi pieni lautanen ja sen päälle kivi muovipussissa, jotta kurkut pysyvät liemen pinnan alla. Sulje astia.
- Jätä purkki huoneenlämpöön käymään muutamaksi päiväksi. Siirrä kylmään. Venäläiset kurkut ovat valmiita nautittavaksi 3–4 kuukauden kuluttua.
Vinkki!
Kokeile lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa tai paprikaa.

Mummonkurkut – monipuolinen klassikko, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Säilötyt kurkut – perusohje ja mausteinen versio
Kotivinkki

Raikas kurkkusalaatti
Maku

Maustekurkut
Maku

Henri Alénin herkulliset maustekurkut
Kotivinkki

Aasialainen Kurkkusalaatti
Maku

Fenkoli-kurkkusalaatti
Kotivinkki

Saksalainen kurkkusalaatti
Maku