


Venäläiset kurkut
2944 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2944 h 0 min
Venäläiset kurkut ovat parhaimmillaan 3–4 kuukauden kuluttua säilömisestä. Tämä ottaa aikansa, mutta lopputulos todella palkitsee!
Reseptin ainekset
1 annosta
Venäläiset kurkut
2000 g
avomaankurkkua
1 kpl
ruisleipäviipaletta
3 dl
mustaherukanlehtiä
20 kpl
tillinkukintoja
3 rkl
piparjuurta (lastuina)
5 kpl
valkosipulinkynttä (viipaloituna)
1 rkl
maustepippuria
Liemi
30 dl
vettä
125 g
merisuolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
Venäläiset kurkut valmistuvat näin:
- Pese kurkut huolellisesti. Voit säilöä kurkut kokonaisina tai pitkittäisiksi lohkoiksi leikattuina. Kiehauta liemen vesi ja suola (2 dl). Anna jäähtyä ja lisää etikka.
- Lado kurkkupurkin pohjalle pala hapanleipää ja sen päälle mustaherukan lehtiä (tarvitset yhteensä noin 20 kpl). Lisää kerros tillinkukintoja, piparjuurta, valkosipulia, maustepippureita ja niiden päälle kurkkuja. Toista kerrokset. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi lehtiä.
- Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle. Nosta pinnalle painoksi pieni lautanen ja sen päälle kivi muovipussissa, jotta kurkut pysyvät liemen pinnan alla. Sulje astia.
- Jätä purkki huoneenlämpöön käymään muutamaksi päiväksi. Siirrä kylmään. Venäläiset kurkut ovat valmiita nautittavaksi 3–4 kuukauden kuluttua.
Vinkki!
Kokeile lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa tai paprikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
