Venäläiset kurkut

2944 h 20 min
4
0

Venäläiset kurkut

LA
MA
MU
0
4
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2000 gavomaankurkkua
  • 1 kplruisleipäviipaletta
  • 3 dlmustaherukanlehtiä
  • 20 kpltillinkukintoja
  • 3 rklpiparjuurta (lastuina)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1 rklmaustepippuria

Liemi

  • 30 dlvettä
  • 125 gmerisuolaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa

Tee näin

2944 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2944 h

Pese kurkut huolellisesti. Voit säilöä kurkut kokonaisina tai pitkittäisiksi lohkoiksi leikattuina. Kiehauta liemen vesi ja suola (2 dl). Anna jäähtyä ja lisää etikka.

Lado kurkkupurkin pohjalle pala hapanleipää ja sen päälle mustaherukan lehtiä (tarvitset yhteensä noin 20 kpl). Lisää kerros tillinkukintoja, piparjuurta, valkosipulia, maustepippureita ja niiden päälle kurkkuja. Toista kerrokset. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi lehtiä.

Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle. Nosta pinnalle painoksi pieni lautanen ja sen päälle kivi muovipussissa, jotta kurkut pysyvät liemen pinnan alla. Sulje astia.

Jätä purkki huoneenlämpöön käymään muutamaksi päiväksi. Siirrä kylmään. Venäläiset kurkut ovat valmiita nautittavaksi 3–4 kuukauden kuluttua.

•Kokeile lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa tai paprikaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä