


Vehnätortillat
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Itse tehdyt vehnätortillat ovat pehmeät ja sopivan paksut ruoan kääreeksi.
Reseptin ainekset
8–12 kpl
7 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
öljyä
3 dl
lämmintä vettä
Vehnätortillat – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikinaa 2–5 minuuttia kimmoisaksi. Jätä taikina lepäämään 20 minuutiksi.
- Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Muotoile pötköksi ja leikkaa 8–12 palaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli pallot 2 mm:n paksuisiksi letuiksi.
- Paista tortillat kuivalla paistinpannulla 20–30 sekuntia molemmin puolin. Kääri pyyhkeeseen ja muovipussiin, jotta ne pysyvät lämpiminä ja pehmeinä. Voit tehdä tortillat etukäteen ja lämmittää uudestaan mikrossa. Pidä letut hyvin peitettyinä, jotta ne eivät kuivu.
Vinkki! Katso myös tortilloihin sopiva vihreä coleslaw!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
