Ruoka
Kotivinkki

Vehnätortillat

50 min
0
0

Vehnätortillat

Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Itse leipomalla saa pehmeät ja sopivan paksut tortillat ruoan kääreeksi.

Ainekset (8-12 kpl)

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklöljyä
  • 3 dllämmintä vettä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikinaa 2–5 minuuttia kimmoisaksi. Jätä lepäämään 20 minuutiksi. 2. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Muotoile pötköksi ja leikkaa 8–12 palaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli pallot 2 mm:n paksuisiksi letuiksi. 3. Paista tortillat kuivalla paistinpannulla 20–30 sekuntia molemmin puolin. Kääri pyyhkeeseen ja muovipussiin, jotta ne pysyvät lämpiminä ja pehmeinä. Voit tehdä tortillat etukäteen ja lämmittää uudestaan mikrossa. Pidä letut hyvin peitettyinä, jotta ne eivät kuivu.

Katso myös tortilloihin sopiva vihreä coleslaw!

MITÄ PIDIT?
0