Vegaaniset ja sokerittomat proteiinipatukat

1 h
2
0

Vegaaniset ja sokerittomat proteiinipatukat

Hamppuproteiinista ja pähkinöistä saa aikaan herkulliset välipalapatukat, jotka pitävät proteiinin ja hyvien rasvojen takia hyvin nälkää loitolla. Koska patukoita ei ole makeutettu lainkaan, ne eivät ole varsinaisesti herkutteluun tarkoitettuja.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 1/2 dlmanteleita
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dlhamppuproteiinia (käytin makeuttamatonta/maustamatonta)
  • 2 rklsulatettua kookosöljyä
  • 2 rklmaapähkinävoita
  • 2 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

suklaaraidat

  • 2 rklsulatettua kookosöljyä
  • 1,5 rklkaakaojauhetta
  • 3 kplsteviatippoja (tai maun mukaan)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Laita mantelit ja siemenet monitoimikoneeseen/blenderiin ja aja jauhoksi. Lisää hamppuproteiinijauhe, kookosöljy, maapähkinävoi, kaneli ja suola ja aja tasaiseksi. Tarkista koostumus: massasta pitäisi pystyä muotoilemaan pieniä palloja. Lisää tarvittaessa kookosöljyä ja/tai maapähkinävoita. Laita 17 × 17 cm vuoan tai muovirasian pohjalle muovikelmu ja painele massa tiiviisti levyksi vuokaan (muuten patukat murenevat leikkaamisvaiheessa). Laita pakastimeen jähmettymään puoleksi tunniksi.

Tee suklaakuorrutus sekoittamalla pienessä kulhossa sulatettu kookosöljy, kaakaojauhe ja stevia. Tee koristeraidat suklaasta patukkalevyn päälle. Anna jähmettyä pakkasessa vielä ainakin 10 minuuttia ennen leikkaamista patukoiksi/ruuduiksi. Säilytä jääkaapissa/pakastimessa. Valitettavasti nämä patukat eivät kestä kuljettamista huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä