Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Linssejä ja lämpöä

Vegaaninen shepherd's pie eli paimenen paistos kätkee sisäänsä mausteisen linssikastikkeen

1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min

Vegaaninen shepherd’s pie eli paimenen paistos valmistuu yhden astian taktiikalla. Linssimuhennos paistetaan uunivuoassa ensin ja kuorrutetaan lopuksi perunasoseella.

26.2.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
iso sipuli
4–6
valkosipulinkynttä
2 tlk (à 400 g)
punaisia tai vihreitä linssejä (säilyke)
2 tlk (à 400 g)
yrttitomaattimurskaa
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1½ tl
savupaprikaa
½ tl
mustapippuria
Perunasose
2 pkt (à 340 g)
pakasteperunamuusia (Apetit)
vettä
1 tl
suolaa

Vegaaninen shepherd's pie eli paimenen paistos – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita sipulit, linssit, tomaattimurska ja mausteet keskenään.
  2. Kaada linssiseos uunivuoan (25 × 35 cm) pohjalle. Paista linssiseosta ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen (tai kaurajuomaan). Laita nestettä hieman enemmän (noin neljäsosa) kuin ohjeessa, jotta muusista tulee notkeaa. Mausta suolalla.
  4. Ota vuoka uunista ja lusikoi päälle muusi, tasoita pinta ja vedä halutessasi haarukalla siihen juovia. Paista 200-asteisessa uunissa vielä noin 35 minuuttia.

Vinkki!

Voit valmistaa muusin myös kokonaan itse jauhoisista perunoista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt