


Linssejä ja lämpöä
Vegaaninen shepherd's pie eli paimenen paistos kätkee sisäänsä mausteisen linssikastikkeen
1 h 10 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 55 min
Vegaaninen shepherd’s pie eli paimenen paistos valmistuu yhden astian taktiikalla. Linssimuhennos paistetaan uunivuoassa ensin ja kuorrutetaan lopuksi perunasoseella.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
iso sipuli
4–6
valkosipulinkynttä
2 tlk (à 400 g)
punaisia tai vihreitä linssejä (säilyke)
2 tlk (à 400 g)
yrttitomaattimurskaa
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1½ tl
savupaprikaa
½ tl
mustapippuria
Perunasose
2 pkt (à 340 g)
pakasteperunamuusia (Apetit)
vettä
1 tl
suolaa
Vegaaninen shepherd's pie eli paimenen paistos – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele linssit. Sekoita sipulit, linssit, tomaattimurska ja mausteet keskenään.
- Kaada linssiseos uunivuoan (25 × 35 cm) pohjalle. Paista linssiseosta ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen (tai kaurajuomaan). Laita nestettä hieman enemmän (noin neljäsosa) kuin ohjeessa, jotta muusista tulee notkeaa. Mausta suolalla.
- Ota vuoka uunista ja lusikoi päälle muusi, tasoita pinta ja vedä halutessasi haarukalla siihen juovia. Paista 200-asteisessa uunissa vielä noin 35 minuuttia.
Vinkki!
Voit valmistaa muusin myös kokonaan itse jauhoisista perunoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat