Maku

Vegaaninen paimenenpaistos – nopea arki-illan ruoka ilman perunoiden kuorimista

50 min
VE
3
0

Vegaaninen paimenenpaistos valmistuu helposti pakasteperunasoseesta. Reilusti maustettu kasvis-linssikastike tekee paistoksesta herkullisen. Suosittelemme!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Vegaaninen paimenenpaistos

  • 350 g perunasosetta (pakaste, Apetit)
  • 1 ½ dlkaurakermaa
  • 2 rkl margariinia
  • ½ tl suolaa

Kastike

  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 2lehtisellerinvartta
  • 200 gherkkusieniä
  • 2 rklmargariinia
  • 285 gvihreitä linssejä (käyttövalmiita)
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl timjamia
  • 2laakerinlehteä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 3 dlvettä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vegaaninen paimenenpaistos valmistuu näin:

  1. Tee ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipuli. Paloittele porkkanat ja selleri. Viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita margariinissa hetki, lisää herkkusienet ja kasvikset ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele linssit ja lisää ne kasvisten joukkoon. Lisää korianterinsiemenet, timjami, laakerinlehdet, kasvisliemikuutio, vesi ja balsamiviinietikka. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Kuumenna perunasoseainekset ja kaurakerma pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää perunasoseen joukkoon margariini ja suola.
  4. Levitä kasvisseos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle perunasose. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3