Vegaaninen paimenen paistos – nopea arki-illan ruoka ilman perunoiden kuorimista
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minVegaaninen paimenen paistos valmistuu helposti pakasteperunasoseesta. Reilusti maustettu kasvis-linssikastike tekee paistoksesta herkullisen. Suosittelemme!
VE
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.1.2019

Vegaaninen paimenen paistos – nopea arki-illan ruoka ilman perunoiden kuorimista
Ainekset (4 annosta)
Vegaaninen paimenen paistos
- 350 g perunasosetta (pakaste, Apetit)
- 1 ½ dlkaurakermaa
- 2 rkl margariinia
- ½ tl suolaa
Kastike
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2porkkanaa
- 2lehtisellerinvartta
- 200 gherkkusieniä
- 2 rklmargariinia
- 285 gvihreitä linssejä (käyttövalmiita)
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl timjamia
- 2laakerinlehteä
- 1kasvisliemikuutio
- 3 dlvettä
- 2 rklbalsamiviinietikkaa
Pinnalle
- 2 rklkorppujauhoja
Vegaaninen paimenen paistos valmistuu näin:
- Tee ensin kastike. Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipuli. Paloittele porkkanat ja selleri. Viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita margariinissa hetki, lisää herkkusienet ja kasvikset ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Huuhtele linssit ja lisää ne kasvisten joukkoon. Lisää korianterinsiemenet, timjami, laakerinlehdet, kasvisliemikuutio, vesi ja balsamiviinietikka. Anna kiehua 5 minuuttia.
- Kuumenna perunasoseainekset ja kaurakerma pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää perunasoseen joukkoon margariini ja suola.
- Levitä kasvisseos uunivuoan pohjalle ja lisää päälle perunasose. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.4