Vegaaninen nachopelti – leffaillan himoherkku, joka maistuu kaikille
1 h
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
10 minVegaaninen nachopelti on täydellinen naposteluruoka. Tee paksu tahna kidneypavuista ja mausta se kuminalla ja valkosipulilla. Vegaanisen juustokastikkeen salaisuus on ravintohiiva, johon kannattaa tutustua. Tämä lauantain leffaillan himoherkku viedään käsistä!
KA
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.10.2018

Vegaaninen nachopelti – leffaillan himoherkku, joka maistuu kaikille
Ainekset (4 annosta)
Vegaaninen juustokastike
- 2perunaa
- 1porkkana
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 1/2 dlravintohiivaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlomenaviinietikkaa
Paputahna
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 1 rklkuminaa
- 1sipuli
- 2–3valkosipulinkynttä
- 400 gkidneypapuja (suolaliemessä)
- 1/2 tlsuolaa
Tomaattisalsa
- 4tomaattia
- 1punasipuli
- 2 tlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1chilipalko
- 1/2 rkutuoretta basilikaa
Lisäksi
- 200 gnachoja
- 200 gkaurapohjaista ranskankermaa (esim. Oatly iMat Fraiche)
- 1avokado
- 1/4 rkutuoretta basilikaa
- 2limeä
Vegaaninen nachopelti valmistetaan näin:
- Kuori ja pilko perunat ja porkkana ja keitä ne kypsäksi, noin 20 minuuttia. Valuta ja kaada juurekset tehosekoittimeen. Lisää öljy, ravintohiiva, suola ja etikka. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tee paputahna. Mittaa paistinpannulle öljy ja kumina. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli on kuulottunut. Valuta pavut ja kaada ne pannulle. Anna papujen ruskistua ja rakenteen rikkoutua. Tahna on valmista, kun se on kauttaaltaan ruskeaa. Mausta lopuksi suolalla.
- Leikkaa tomaatit ja sipulit kuutioiksi. Kaada kulhoon ja mausta seos sokerilla, suolalla, hienonnetulla chilillä ja basilikalla.
- Kokoa nachopelti uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää puolet nachoista, paputahnasta ja juustokastikkeesta. Lisää loput nachot, juustokastike ja paputahna. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Lusikoi salsaa ja kauraranskankermaa kuuman nachopellin päälle. Lisää avokadoviipaleet ja viimeistele pelti tuoreella basilikalla ja limeviipaleilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5