


Munakas ilman munia
Vegaaninen munakas – kikhernejauhoista paistettu herkullinen lettu muistuttaa munakasta yllättävän paljon
15 min
Vegaaninen munakas tehdään kikhernejauhotaikinasta. Siitä tulee munakasmainen niin ulkonäöltään kuin maultaankin. Anna kikherneletun paistua ja hyytyä pannulla kunnolla, jotta munakkaan kääntäminen onnistuu paremmin.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kikhernejauhoja
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 dl
kylmää vettä
2 rkl
rypsiöljyä
Täyte
100 g
herkkusieniä
1
sipuli
100 g
pinaattia
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
100 g
vegaanista juustoraastetta
Vegaaninen munakas – ohje:
- Sekoita kikhernejauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi ja 1 rkl rypsiöljyä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina tekeytymään täytteen teon ajaksi.
- Puhdista herkkusienet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele pinaatit.
- Paista sipulia ja herkkusieniä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää pinaatit ja paista, kunnes pinaatit ovat pehmeitä. Laita täyte lautaselle odottamaan.
- Kuumenna paistinpannulla loput rypsiöljystä (1 rkl). Lisää kikhernetaikina. Paista keskilämmöllä, kunnes taikinan pinta on hyytynyt. Käännä lastalla ja jatka paistamista 1–2 minuuttia.
- Lisää munakkaan päälle herkkusienet, sipulit ja pinaatit. Ripottele päälle suola ja juustoraastetta. Käännä halutessasi munaton munakas kaksin kerroin. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki!
Voit maustaa munattoman munakkaan taikinan murskatulla valkosipulilla tai kuivatuilla yrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat