Maku

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia

4 h 15 min
0
0

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia

GL
MA
MU
VE
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vegaaninen crème brûlée onnistuu mainiosti ilman eläinperäisiä tuotteita, kun korvaat keltuaiset agar agar -hiutaleilla ja kerman kookoskermalla. Lupaamme että rakastut!

Ainekset (6 annosta)

Vegaaninen crème brûlée

  • 8 dlkookoskermaa tai vegaanista kasvikermaa
  • 1/2 dlkookossokeria
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklagar agar -hiutaleita
  • 1/8 tlsuolaa
  • 1vaniljatanko

Pinnalle

  • 6 rklsokeria

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Vegaaninen crème brûlée valmistuu näin:

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsen kärjellä kattilaan.

2. Keitä 10 min hiljaisella lämmöllä tai kunnes agar agar -hiutaleet ovat sulaneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos annoskulhoihin.

3. Nosta annoskulhot jääkaappiin ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

4. Ripottele jokaisen annoskulhon pintaan sokeria runsas ruokalusikallinen. Paahda sokeri rapeaksi ja kullanruskeaksi kaasupolttimella. Liikuttele poltinta koko ajan äläkä pidä sitä liian lähellä pintaa, sillä sokeri palaa helposti.

Vinkki!

Jos käytössäsi ei ole kaasupoltinta, kuumenna uunin grillivastukset. Nosta annokset uuniin lähelle vastuksia ja jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta crème brûléet uunista ja tarjoile heti. Ole valppaana, ettei sokeri pala.

MITÄ PIDIT?
0