1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsen kärjellä kattilaan.
2. Keitä 10 min hiljaisella lämmöllä tai kunnes agar agar -hiutaleet ovat sulaneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada seos annoskulhoihin.
3. Nosta annoskulhot jääkaappiin ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.
4. Ripottele jokaisen annoskulhon pintaan sokeria runsas ruokalusikallinen. Paahda sokeri rapeaksi ja kullanruskeaksi kaasupolttimella. Liikuttele poltinta koko ajan äläkä pidä sitä liian lähellä pintaa, sillä sokeri palaa helposti.
Jos käytössäsi ei ole kaasupoltinta, kuumenna uunin grillivastukset. Nosta annokset uuniin lähelle vastuksia ja jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta crème brûléet uunista ja tarjoile heti. Ole valppaana, ettei sokeri pala.