Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Västerbottenjuustopiirakka

1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min

Vahva ruotsalainen västerbotten-juusto sopii täydellisesti piirakkaan. Västerbottenjuustopiirakka (västerbottenspaj) on ruotsalaisten kestosuosikki, eikä turhaan.

25.3.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sämpyläjauhoja
125 g
voita
1 kpl
munaa
1 tl
kylmää vettä
Täyte
150 g
västerbotten-juustoa
2 dl
kermaa (tai maitoa)
2 kpl
munaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 kpl
punasipulia silputtuna (pieni)
100 g
saunapalvikinkkua

Valmista pohja nyppimällä voi murumaiseksi seokseksi jauhojen kanssa. Voit käyttää myös monitoimikonetta mutta älä työstä taikinaa liian kauan. Lisää muna ja kylmä vesi, puristele nopeasti kiinteäksi palloksi ja vältä vaivaamasta taikinaa turhaan. Kääräise tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla irtopohjaista piirakkavuokaa (vuoan halkaisija n. 20–25 senttiä) hieman suuremmaksi levyksi. Nosta vuokaan ja aseta päälle leivinpaperi. Kaada päälle painoksi kuivia herneitä tai riisiä, paista uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes pohja on saanut väriä. Laita sivuun jäähtymään.

Valmista täyte vatkaamalla munat kerman tai maidon kanssa rikki. Raasta juusto raasteeksi, lisää suurin osa juustoraasteesta joukkoon. Lisää myös mausteet, pieneksi kuutioitu sipuli ja pilkottu kinkku. 

Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustosta ja paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt