Maku

Västerbottenjuustopiirakka

1 h 35 min
3.7
0

Västerbottenjuustopiirakka

Vahva ruotsalainen västerbotten-juusto sopii täydellisesti piirakkaan. Västerbottenjuustopiirakka (västerbottenspaj) on ruotsalaisten kestosuosikki, eikä turhaan.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsämpyläjauhoja
  • 125 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlkylmää vettä

Täyte

  • 150 gvästerbotten-juustoa
  • 2 dlkermaa (tai maitoa)
  • 2 kplmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • 1 kplpunasipulia silputtuna (pieni)
  • 100 gsaunapalvikinkkua

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Valmista pohja nyppimällä voi murumaiseksi seokseksi jauhojen kanssa. Voit käyttää myös monitoimikonetta mutta älä työstä taikinaa liian kauan. Lisää muna ja kylmä vesi, puristele nopeasti kiinteäksi palloksi ja vältä vaivaamasta taikinaa turhaan. Kääräise tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla irtopohjaista piirakkavuokaa (vuoan halkaisija n. 20–25 senttiä) hieman suuremmaksi levyksi. Nosta vuokaan ja aseta päälle leivinpaperi. Kaada päälle painoksi kuivia herneitä tai riisiä, paista uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes pohja on saanut väriä. Laita sivuun jäähtymään.

Valmista täyte vatkaamalla munat kerman tai maidon kanssa rikki. Raasta juusto raasteeksi, lisää suurin osa juustoraasteesta joukkoon. Lisää myös mausteet, pieneksi kuutioitu sipuli ja pilkottu kinkku. 

Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustosta ja paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes juusto on saanut kunnolla väriä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä