Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Varsisellerikeitto ja currymantelit

45 min

Kesytä vihreä vihannes ja keitä sametinpehmeäksi varsisellerikeitto. Se saa makua kotimaisista omenista ja mausteisista currymanteleista.

20.9.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1
varsisellerinippu (350–400 g)
½ kg
perunaa (kolme kookasta)
1
keskikokoinen sipuli
25 g
voita
¼ tl
suolaa
7 ½ dl
kasvislientä
1 dl
tuoretta persiljaa
1 ½ dl
kermaa
Päälle
1–2
kotimaista omenaa ohuiksi siivutettuina
sellerin lehtiä
Currymantelit
100 g
kuorellisia manteleita (n. 1 ¾ dl)
¼ tl
kurkumaa
¼ tl
kuminaa
¼ tl
korianterinsiemeniä
¼ tl
kuivattua chiliä
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
½ rkl
rypsiöljyä

1. Pese ja kuivaa varsisellerit ja pilko varret parin sentin paloiksi. Irrota sivuun varsisellerin lehdet keiton koristelua varten.

2. Kuori ja pilko perunat paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää varsisellerit, perunapalat ja sipulilohkot kattilaan. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia ja ripottele päälle suolaa.

4. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, eli 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Lisää kerma, kuumenna keitto vielä ja tarjoile omenasiivujen, sellerin lehtien ja currypaahdettujen manteleiden kanssa.  

Currymantelit

4 annosta | 20 min

1. Murskaa osa manteleista vähän pienemmiksi.

2. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha, kunnes korianterinsiemenet ovat hajonneet.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mantelit. Pyörittele manteleita hetki öljyssä ja lisää joukkoon mausteseos. Paista noin 5 minuuttia, kunnes mantelit alkavat saada väriä. Varo, ettet polta mausteita. Anna manteleiden jäähtyä ennen tarjoilua.

Vink vink! Korvaa manteleiden mausteet valmiilla curryjauheella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt