Kotivinkki

Varsisellerikeitto ja currymantelit

45 min
0
0

Varsisellerikeitto ja currymantelit

Kesytä vihreä vihannes ja keitä sametinpehmeäksi varsisellerikeitto. Se saa makua kotimaisista omenista ja mausteisista currymanteleista.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1varsisellerinippu (350–400 g)
  • ½ kgperunaa (kolme kookasta)
  • 1keskikokoinen sipuli
  • 25 gvoita
  • ¼ tlsuolaa
  • 7 ½ dlkasvislientä
  • 1 dltuoretta persiljaa
  • 1 ½ dlkermaa

Päälle

  • 1–2kotimaista omenaa ohuiksi siivutettuina
  • sellerin lehtiä

Currymantelit

  • 100 gkuorellisia manteleita (n. 1 ¾ dl)
  • ¼ tlkurkumaa
  • ¼ tlkuminaa
  • ¼ tlkorianterinsiemeniä
  • ¼ tlkuivattua chiliä
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Pese ja kuivaa varsisellerit ja pilko varret parin sentin paloiksi. Irrota sivuun varsisellerin lehdet keiton koristelua varten.

2. Kuori ja pilko perunat paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää varsisellerit, perunapalat ja sipulilohkot kattilaan. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia ja ripottele päälle suolaa.

4. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, eli 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Lisää kerma, kuumenna keitto vielä ja tarjoile omenasiivujen, sellerin lehtien ja currypaahdettujen manteleiden kanssa.
 

Currymantelit

4 annosta | 20 min

1. Murskaa osa manteleista vähän pienemmiksi.

2. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha, kunnes korianterinsiemenet ovat hajonneet.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mantelit. Pyörittele manteleita hetki öljyssä ja lisää joukkoon mausteseos. Paista noin 5 minuuttia, kunnes mantelit alkavat saada väriä. Varo, ettet polta mausteita. Anna manteleiden jäähtyä ennen tarjoilua.

Vink vink! Korvaa manteleiden mausteet valmiilla curryjauheella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä