Maku

Varpusen siemenleipä

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
KA
0
1
Julkaistu: 29.3.2009


Reseptin ainekset (20 palaa)

  • 3 dlvettä
  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklkokonaisia pellavansiemeniä
  • 2 tlsuolaa
  • 70 gruismallasta
  • 10 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
Tulosta

Mittaa kulhoon vesi ja ruokajogurtti. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, öljy, pellavansiemenet, suola ja maltaat (1 dl).

Sekoita joukkoon jauhot vähitellen ja alusta pehmeä taikina. Peitä kulho ja anna taikinan kohota puolen tunnin ajan.

Kaavi taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä taikina öljytyin sormin pellin kokoiseksi levyksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Sivele leivän pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.

Paista varpusen siemenleipää 250-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla siemenleipää kulmasta.

1 kommentti