Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Varpusen siemenleipä

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
29.3.2009
Reseptin ainekset
20 palaa
3 dl
vettä
2 dl
ruoanvalmistusjogurttia
25 g
hiivaa
1/2 dl
siirappia
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
kokonaisia pellavansiemeniä
2 tl
suolaa
70 g
ruismallasta
10 dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
1 kpl
munaa
1 dl
kurpitsansiemeniä

Mittaa kulhoon vesi ja ruokajogurtti. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, öljy, pellavansiemenet, suola ja maltaat (1 dl).

Sekoita joukkoon jauhot vähitellen ja alusta pehmeä taikina. Peitä kulho ja anna taikinan kohota puolen tunnin ajan.

Kaavi taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä taikina öljytyin sormin pellin kokoiseksi levyksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Sivele leivän pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.

Paista varpusen siemenleipää 250-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla siemenleipää kulmasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt