Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
Munaton
12 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h
Perinteinen voileipäkakku muuntautuu nyt värikkääksi nakukakuksi. Saaristoleipä saa jumalaiset makukumppanit särkitahnasta sekä herne-piparjuuri- ja porkkana-fetatäytteistä. Värikäs saaristolaisvoileipäkakku on sekä herkullinen että kaunis!
Valmista särkitäyte. Valuta särkipalat öljystä, kumoa kulhoon, nypi isoimmat ruodot pois ja hienonna haarukalla. Hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori raastimen hienolla terällä. Sekoita kaikki särkitäytteen aineet.
Valmista porkkanatäyte. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä, noin 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Murustele feta ja hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki porkkanatäytteen aineet.
Valmista hernetäyte. Kuumenna herneet, jäähdytä ja soseuta. Kuori ja raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki hernetäytteen aineet.
Leikkaa leipäviipaleiden reunoista ohut kaistale pois. Asettele vadille kolme leipäviipaletta, tiiviisti rinnakkain ja kostuta leivät sitruunamehulla maustetulla vedellä pullasudin avulla. Levitä puolet särkitahnasta leiville.
Leikkaa seuraavan kerroksen leivistä yksi puoliksi ja asettele leivät niin, että leipien saumakohdat eivät tule samalle kohdalle alimmaisen kerroksen kanssa. Kostuta leivät ja levitä päälle porkkanatäyte.
Tee vielä yksi kerros leivistä ja hernetäytteestä sekä leivistä ja särkitäytteestä. Kostuta jokainen leipäkerros. Tee päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja siirrä tekeytymään jääkaappiin yön yli.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun pintaan.
Koristele särkikakku miniversoilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Kun kokoat voileipäkakun tiililadonnan tapaan, kakkua on helpompi leikata eikä se katkea saumakohdista.