Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
12 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
12 h Perinteinen voileipäkakku muuntautuu nyt värikkääksi nakukakuksi. Saaristoleipä saa jumalaiset makukumppanit särkitahnasta sekä herne-piparjuuri- ja porkkana-fetatäytteistä. Värikäs saaristolaisvoileipäkakku on sekä herkullinen että kaunis!
MU
3.4
Kuvat
Julkaistu 27.5.2021

Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
Reseptin ainekset (10 annosta )
- 15saaristolaisleipäviipaletta (esim. Jäpikkä)
- 1 dlvettä
- ½ dl sitruunamehua
Särkitäyte
- 1 prk (145 g) särkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomu valkosipuli)
- 1 dltilliä
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 150 g ranskankermaa
- ¼ tl mustapippuria
Porkkanatäyte
- 2porkkanaa
- 100 gfetajuustoa
- ½ dl lehtipersiljaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl mustapippuria
Hernetäyte
- 200 g pakasteherneitä
- 1 pieniomena
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1–2 tl piparjuuritahnaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Kuorrutus
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 1 rklsitruunamehua
Koristelu
- ½ dl miniversoja
- ½ dl yrttejä
- ½ dl syötäviä kukkia
Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – ohje:
- Valmista särkitäyte. Valuta särkipalat öljystä, kumoa kulhoon, nypi isoimmat ruodot pois ja hienonna haarukalla. Hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori raastimen hienolla terällä. Sekoita kaikki särkitäytteen aineet.
- Valmista porkkanatäyte. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä, noin 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Murustele feta ja hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki porkkanatäytteen aineet.
- Valmista hernetäyte. Kuumenna herneet, jäähdytä ja soseuta. Kuori ja raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki hernetäytteen aineet.
- Leikkaa leipäviipaleiden reunoista ohut kaistale pois. Asettele vadille kolme leipäviipaletta, tiiviisti rinnakkain ja kostuta leivät sitruunamehulla maustetulla vedellä pullasudin avulla. Levitä puolet särkitahnasta leiville.
- Leikkaa seuraavan kerroksen leivistä yksi puoliksi ja asettele leivät niin, että leipien saumakohdat eivät tule samalle kohdalle alimmaisen kerroksen kanssa. Kostuta leivät ja levitä päälle porkkanatäyte.
- Tee vielä yksi kerros leivistä ja hernetäytteestä sekä leivistä ja särkitäytteestä. Kostuta jokainen leipäkerros. Tee päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja siirrä tekeytymään jääkaappiin yön yli.
- Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun pintaan.
- Koristele särkikakku miniversoilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Kun kokoat voileipäkakun tiililadonnan tapaan, kakkua on helpompi leikata eikä se katkea saumakohdista.

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
Kotivinkki

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
Kotivinkki

Kalakakku rieskakerroksilla ja savusiikatäytteellä – raikas vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle
Kotivinkki

Lohivoileipäkakku, klassikkojen klassikko! Katso ohje, jolla valmistat näyttävän ja ennen kaikkea maistuvan suosikkisuolaisen
Maku

Herne-fetavoileipäkakku
Maku