


Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
12 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 0 min
Perinteinen voileipäkakku muuntautuu nyt värikkääksi nakukakuksi. Saaristoleipä saa jumalaiset makukumppanit särkitahnasta sekä herne-piparjuuri- ja porkkana-fetatäytteistä. Värikäs saaristolaisvoileipäkakku on sekä herkullinen että kaunis!
Reseptin ainekset
10 annosta
15
saaristolaisleipäviipaletta (esim. Jäpikkä)
1 dl
vettä
½ dl
sitruunamehua
Särkitäyte
1 prk (145 g)
särkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomu valkosipuli)
1 dl
tilliä
1 (luomu)
sitruunan raastettu kuori
150 g
ranskankermaa
¼ tl
mustapippuria
Porkkanatäyte
2
porkkanaa
100 g
fetajuustoa
½ dl
lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
mustapippuria
Hernetäyte
200 g
pakasteherneitä
1 pieni
omena
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2 tl
piparjuuritahnaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kuorrutus
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
Koristelu
½ dl
miniversoja
½ dl
yrttejä
½ dl
syötäviä kukkia
Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – ohje:
- Valmista särkitäyte. Valuta särkipalat öljystä, kumoa kulhoon, nypi isoimmat ruodot pois ja hienonna haarukalla. Hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori raastimen hienolla terällä. Sekoita kaikki särkitäytteen aineet.
- Valmista porkkanatäyte. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä, noin 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Murustele feta ja hienonna lehtipersilja. Sekoita kaikki porkkanatäytteen aineet.
- Valmista hernetäyte. Kuumenna herneet, jäähdytä ja soseuta. Kuori ja raasta omena raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki hernetäytteen aineet.
- Leikkaa leipäviipaleiden reunoista ohut kaistale pois. Asettele vadille kolme leipäviipaletta, tiiviisti rinnakkain ja kostuta leivät sitruunamehulla maustetulla vedellä pullasudin avulla. Levitä puolet särkitahnasta leiville.
- Leikkaa seuraavan kerroksen leivistä yksi puoliksi ja asettele leivät niin, että leipien saumakohdat eivät tule samalle kohdalle alimmaisen kerroksen kanssa. Kostuta leivät ja levitä päälle porkkanatäyte.
- Tee vielä yksi kerros leivistä ja hernetäytteestä sekä leivistä ja särkitäytteestä. Kostuta jokainen leipäkerros. Tee päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja siirrä tekeytymään jääkaappiin yön yli.
- Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun pintaan.
- Koristele särkikakku miniversoilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Kun kokoat voileipäkakun tiililadonnan tapaan, kakkua on helpompi leikata eikä se katkea saumakohdista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat