


Varhaiskaalisalaatti on alkukesän rapsakka herkku, johon tulee himo! Nappaa tästä resepti
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Varhaiskaalisalaatti on nopea tehdä ja sopii täydellisesti lisukkeeksi grilliruoille ja muille kesäisille aterioille. Salaatti saa viimeisen silauksen maapähkinöiden maustamasta chiliöljystä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 l
varhaiskaalia suikaleina
2
porkkanaa
1 tl
suolaa
Chiliöljy
2
valkosipulinkynttä
1
banaanisalottisipuli
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1 dl
maapähkinöitä
1 dl
maapähkinäöljyä
2 rkl
seesamiöljyä
Lisäksi
1
limen mehu
1 rku
korianteria
Varhaiskaalisalaatti – ohje:
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa myös porkkana suikaleiksi. Sekoita suola puhtain käsin puristellen kaali- ja porkkanasuikaleiden joukkoon. Anna maustua öljyn valmistumisen ajan jääkaapissa.
- Kuori valkosipulinkynnet ja salottisipuli. Poista chilistä siemenet. Hienonna sipulit, chili, sitruunaruoho ja maapähkinät kuumaa kestävään kulhoon.
- Kuumenna maapähkinäöljy ja seesamiöljy kattilassa. Kaada kuuma öljy kulhoon hienonnettujen mausteiden päälle. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
- Purista kaali-porkkanasuikaleista mahdollisesti irronnut neste pois. Kääntele chiliöljy ja limenmehu joukkoon. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkit!
- Kaalia saa suikaloida salaattiin reippaasti, sillä se kutistuu suolan väsyttämänä melkoisesti.
- Maapähkinäöljy kestää hyvin kuumentamista ja sopii siksi erityisen hyvin chiliöljyn valmistukseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat