


Varhaiskaali-makkarakääryleet – kääräise kaalinlehteen pala makkaraa ja grillaa rapeaksi
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Tee varhaiskaalin isoimmista lehdistä makkaratäytteisiin grillinyytteihin syötävät kuoret. Tarjoa rapeaksi grillatut kesäkaalikääryleet maukkaan dippikastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
varhaiskaali
noin 300 g
mausteista grillimakkaraa tai raakamakkaraa
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
esimerkiksi sinappista tai chilistä dippikastiketta
Varhaiskaali-makkarakääryleet – ohje:
- Koverra kaalista kanta pois ja irrota isoimmat kaalinlehdet (8–10 kpl) varovasti.
- Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Nosta ne talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja kuivaa vielä tarvittaessa.
- Leikkaa makkarat 2–3 osaan. Laita kunkin lehden päälle pala makkaraa, taittele lehti makkaran ympärille ja kiinnitä cocktailtikulla.
- Grillaa öljytyn parilan päällä kypsäksi välillä käännellen.
- Tarjoa esimerkiksi sinappisen tai chilillä maustetun dipin kera.
Vinkki!
Makkaraksi sopivat parhaiten mausteiset liha-, kana- tai kasvismakkarat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat