Maku

Vaniljapannacotta

3 h 20 min
0
0

Vaniljapannacotta

Vaniljainen pannacotta tarjotaan hillottujen karpaloiden kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 6 dlkermaa
  • ½ dlsokeria
  • 1 kplvaniljatanko
  • 2 kplliivatelehteä

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet. Lisää vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Purista liivatteista ylinmääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet. Ota 5 jälkiruokakulhoa ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kaada kermaseos kulhoihin ja peitä hyvin kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään. Nosta pannacotat jääkaapista. Irroita varovasti veitsellä jälkiruokakulhosta ja kumoa pannacotat lautaselle. Tarjoile esimerkiksi hillottujen karpaloiden kera.

Vinkki!

Jos haluat jälkiruoasta makeampaa lisää päälle vielä hiukan kinuksikastiketta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä