


Vaniljapannacotta
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Vaniljapannacotta tarjotaan hillottujen karpaloiden kera.
Reseptin ainekset
5 annosta
6 dl
kermaa
½ dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
2 kpl
liivatelehteä
Vaniljapannacotta – ohje:
- Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet. Lisää vaniljatanko ja siemenet kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Nosta vaniljatanko pois kattilasta.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet.
- Ota 5 jälkiruokakulhoa ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kaada kermaseos kulhoihin ja peitä hyvin kelmulla.
- Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään. Nosta pannacotat jääkaapista.
- Irroita varovasti veitsellä jälkiruokakulhosta ja kumoa pannacotat lautaselle. Tarjoile vaniljapannacotat esimerkiksi hillottujen karpaloiden kera.
Vinkki! Jos haluat jälkiruoasta makeampaa lisää päälle vielä hiukan kinuskikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat